ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κυβέρνηση σε Συμπληγάδες"

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ κρίσιμες καμπές της έως τώρα θητείας του διανύει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και καλείται να πορευτεί εν μέσω Συμπληγάδων με μια κυβέρνηση η οποία έδειξε το τελευταίο δεκαήμερο ότι πάσχει από εμφανές έλλειμμα συντονισμού με τις ορατές και υπόγειες αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών να κυριαρχούν.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ότι παράλληλα παρατηρείται αδυναμία αποτελεσματικού ελέγχου της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, όπου καταγράφονται ισχυρές αντιστάσεις βουλευτών στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, που επιτάσσει το Μνημόνιο. Από την άλλη πλευρά, η κρίση που προκάλεσε στις σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόικα η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου εξακολουθεί να υφίσταται. Στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ επικρατεί έντονος προβληματισμός για το ότι η κυβέρνηση εμφανίζει σημάδια «κόπωσης» και έχει απολέσει τη μεταρρυθμιστική της δυναμική, καθώς και ότι εμφανίζεται αδύναμη απέναντι στις συντεχνίες και τα κινήματα «ανυπακοής». Επιπλέον, πρόσθετη περιπλοκή συνιστά η πορεία των διεργασιών στους κόλπους της Ε.Ε. για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης. Κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν φόβους ότι ο συμβιβασμός μεταξύ της Γερμανίας και των λοιπών κρατών-μελών, εάν τελικώς επιτευχθεί, θα έχει χαρακτήρα «ελάχιστου κοινού παρονομαστή», με συνέπεια να μην αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η κρίση χρέους της Ελλάδας.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΕΡΕΤΑΙ έντονα προβληματισμένος. Συνεργάτες του επιμένουν πως δεν είναι στις προθέσεις του η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αλλά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει τη στάση του, εάν υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου