Τρόικα: Κίτρινες κάρτες και... παράταση

ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ συνέχεια υπόσχεται η κυβέρνηση στην τρόικα, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ και για το 2015.
Η τρόικα έχει ζητήσει την εξειδίκευση των μέτρων ύψους 12 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012 - 2014 και το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει από τώρα τα μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2015, με στόχο να μειωθεί τότε το έλλειμμα κάτω από το 2% του ΑΕΠ.

ΣΤΟΧΟ της κυβέρνησης είναι να στείλει με αυτόν τον τρόπο το μήνυμα στις αγορές ότι η μείωση του ελλείμματος και η εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας δεν σταματούν με το μνημόνιο, αλλά αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης.
Με τον τρόπο αυτόν, θεωρητικά, οι αγορές θα πειστούν για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και θα ανοίξουν γρηγορότερα τις «πόρτες» τους στην Ελλάδα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, θα σταλεί και το μήνυμα ότι η χώρα θα συνεχίσει και μετά το 2014 να έχει πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 5% του ΑΕΠ, που θα βοηθήσουν στην αποκλιμάκωση του χρέους. Να σημειωθεί ότι σήμερα ο στόχος για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2014 είναι να διαμορφωθεί στο 2,6% του ΑΕΠ και το πρωτογενές πλεόνασμα στο 5,7% του ΑΕΠ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, κάτι τέτοιο θα δώσει και το άλλοθι που ψάχνουν ορισμένοι Ευρωπαίοι εταίροι μας (όπως η Γερμανία) για να περάσουν στο δικό τους εσωτερικό κοινό την παροχή διευκολύνσεων στην Ελλάδα για την εξυπηρέτηση του χρέους της.
πηγή: EURO2day

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου