Μ. Ελ Εριάν (Pimco) προς ΕΕ: Μειώστε το ελληνικό χρέος...

Μοχάμεντ Ελ Εριάν
ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ την Ελλάδα από μέρος του χρέους της, καθώς το πρόγραμμα περικοπών που ακολουθεί η χώρα αποθαρρύνει την οικονομική ανάπτυξη, ζητά από την Ε.Ε. ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν τόνισε πως η μόνη διέξοδος για την Ελλάδα από την κρίση χρέους θα είναι να μειώσει η Ευρώπη το ελληνικό χρέος από το 140% του ΑΕΠ στο 90%. «Το χρέος θα πρέπει να μειωθεί σε ποσοστό χαμηλότερο του 90%, ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει το τρέχον πρόγραμμα περικοπών» είπε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε ακόμη ότι οι διεθνείς επενδυτές θα επιστρέψουν στην Ελλάδα όταν αρχίσει και πάλι η οικονομία της χώρας να αναπτύσσεται σημαντικά.

ΚΑΙ ΤΟΝΙΣΕ ότι «η Αθήνα μπορεί να αντέξει ένα ‘διάλειμμα’ από το ευρώ προκειμένου να το επιτύχει αυτό, προτού επανενταχθεί στη ζώνη του ευρώ όταν γίνει πιο ανταγωνιστική».

ΠΠΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ επίσης ότι οι τρέχουσες δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές των ΗΠΑ θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση του πληθωρισμού παγκοσμίως, τονίζοντας πως η κυβέρνηση Ομπάμα θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια «μακροχρόνια αδύναμη ανάπτυξη, υψηλή ανεργία και μια νέα διαμόρφωση της παγκόσμιας οικονομίας».
πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου