Barclays: Έρευνα της προβλέπει αναδιάρθρωση χρέους ή χρεοκοπία της Ελλάδας...

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ χρέους ή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Ελλάδας και άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρώπης, όπως της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, προβλέπει έρευνα της Barclays Capital. Το 70% από τους 1000 ερωτηθέντες των θεσμικών επενδυτών που συμμετείχαν στην έρευνα ισχυρίζονται ότι αυτό θα συμβεί την επόμενη τριετία.

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ της Financial Times διαχειριστές κεφαλαίων συμμερίζονται την συγκεκριμένη άποψη. Ο Ella Hoxha, διαχειριστής χαρτοφυλακίου επενδύσεων σταθερού εισοδήματος στην Invesco, δηλώνει ότι «Η Ελλάδα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει τα χρέη της, αφού έχει χάσει τον έλεγχο της νομισματικής της πολιτικής. Η Πορτογαλία άμεσα θα αναγκαστεί να ακολουθήσει την τύχη της Ελλάδας και της Ιρλανδίας. Ωστόσο, η απόδοση των 10ετών ομολόγων στο 7,5% δείχνει ότι δεν είναι βιώσιμα, λόγω των φετινών οικονομικών στοιχείων».

«Η επέκταση του Ευρωπαικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα εξοικονομήσει περισσότερο χρόνο» υποστηρίζει ο Alan Wilde, επικεφαλής σταθερού εισοδήματος και αγοράς συναλλάγματος στη Baring Asset Management. Επίσης, τονίζει ότι η αναδιάρθρωση χρεών είναι αναπόφευκτη κρίνοντας από το υψηλό χρέος προς το ΑΕΠ. «Η Ελλάδα και η Πορτογαλία είναι οι εμφανείς υποψήφιοι και ίσως και η Ιρλανδία. Θα προσπαθήσουν να βάλουν ένα όριο στην Ισπανία, καθώς πιθανόν θεωρείται πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει».

ΑΚΟΜΗ και ο Nicola Marinelli, διαχειριστής κεφαλαίων της Glendevon King Asset Management, ο οποίος πρόσφατα είχε αγοράσει ελληνικά ομόλογα εκτιμώντας ότι η ΕΕ θα μπορέσει να αποφύγει το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, έχει πουλήσει όλους τους τίτλους καθώς κρίνει ότι η ελληνική χρεοκοπία είναι πλέον αναπόφευκτη, ενώ η Πορτογαλία «είναι σε περίοδο άρνησης», ενώ και εκείνη, πιστεύει, θα προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης.

Η ενδεχόμενη παραίτηση του Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, εξαιτίας των σκανδάλων, με την αριστερά να αναλαμβάνει την ηγεσία, θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην χώρα, ενώ εκτιμά ότι η Ιρλανδία θα μπορούσε να αποφύγει την χρεοκοπία αναγκάζοντας τους ομολογιούχους τραπεζών να αναλάβουν το κόστος.
Δημοσιεύτηκε στο NEWSCODE.GR - 21/3/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου