Νεκρός ο ένας γιος του Καντάφι; - Συνεδριάζει ξανά το ΝΑΤΟ

Νεκρός είναι ένας από τους γιους του Μουαμάρ Καντάφι,  όπως αναφέρουν τα αραβικά ΜΜΕ. Σύμφωνα λοιπόν με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Χάμις Καντάφι, τραυματίστηκε το Σάββατο κατά τους βομβαρδισμούς και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα σε νοσοκομείο της Τρίπολης. Πάντως εάν κάτι τέτοιο ισχύει, πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, δυνάμεις του Λίβυου ηγέτη μετακινούν πολίτες από κοντινές πόλεις στη Μιζουράτα, που ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινη αλυσίδα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί ενώ το ΝΑΤΟ αποφάσισε την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Λιβύη. Σημειώνεται ότι ΗΠΑ, Γαλλία και Αγγλία διαμηνύουν συνεχώς πως σκοπός της διεθνούς συμμαχίας, δεν είναι η εξόντωση του Καντάφι αλλά η προστασία του λαού, όπως αυτό προβλέπεται στην απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Επιβολή εμπάργκο όπλων στην Λιβύη από το ΝΑΤΟ-Νέα συνεδρίαση σήμερα

Δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στην εφαρμογή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Λιβύη οι πρεσβευτές των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και όπως δήλωσε αξιωματούχος, το θέμα θα συζητηθεί πάλι σήμερα. Ενέκριναν όμως ένα επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο συμβάλλει στην εφαρμογή του εμπάργκο όπλων που επέβαλλε ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία έβαλε προσκόμματα στην επίτευξη τελικής συμφωνίας όπως ανέφερε διπλωμάτης του ΝΑΤΟ ενώ η Γερμανία τάχθηκε ενάντια στη διεθνή επέμβαση.

Για τις εξελίξεις στη Λιβύη συνεδριάζει και το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε όπου θα επιχειρηθεί η δημιουργία ενός κοινού τόπου συνεννόησης των κρατών μελών της.

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λιβύη

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεταιη επιχείρηση «Αυγή της Οδύσσειας». Περισσότεροι από 110 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τις βρετανικές, τις γαλλικές και τις αμερικανικές δυνάμεις, ενώ Ισπανία, Δανία, Ιταλία και Νορβηγία έχουν ανακοινώσει ότι θα συνδράμουν.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αργά το βράδυ ότι ένα από τα υποβρύχια του βασιλικού ναυτικού, επανέλαβε την εκτόξευση πυραύλων Τόμαχοκ στο έδαφος της Λιβύης, στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος της επίθεσης εναντίον του συστήματος αεράμυνας.

Στη διάρκεια των επιχειρήσεων, ένα διοικητικό κτίριο που βρισκόταν στο σύμπλεγμα κατοικιών του Μουαμάρ Καντάφι στην Τρίπολη καταστράφηκε διότι αποτελούσε κέντρο «διοίκησης και ελέγχου» των λιβυκών δυνάμεων, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος των συμμαχικών δυνάμεων. Εικόνες θα δείτε στο βίντεο...

Τέλος ο Αραβικός Σύνδεσμος, εξακολουθεί να υποστηρίζει τις αεροπορικές επιδρομές στην Λιβύη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ. Δήλωσε ότι σε συνομιλία του με τον γγ του Αραβικού Συνδέσμου, ο Αμρ Μούσα, τόνισε ότι δεν θέλει οι αεροπορικές επιδρομές να πλήττουν αμάχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου