«Το Αιγαίο ανήκει στην Ελλάδα, και όχι στου Νταβούτογλου τα αεροπλάνα»

Ούτε στη Θεσσαλονίκη, κατάφερε ο κύριος Νταβούτογλου να πραγματοποιήσει ανενόχλητος την Αυτοκρατορική του επίσκεψη. Με πρωτοβουλία κύπριων φοιτητών της ΠΕΟΦ και τη συμμετοχή Σπιθιστών και μελών του Άρδην και της Ρήξης, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Τουρκικό προξενείο.

Πενήντα και πλέον άτομα μαζεύτηκαν έξω από το Τουρκικό Προξενείο, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην Κατοχή της Κύπρου, ενάντια στον τουρκικό επεκτατισμό και την μειοδοσία των ελληνικών ελίτ. Άνθρωποι όλων των ηλικιών με την παρουσία τους εκεί, έρχονταν για ακόμα μια φορά να μας υπενθυμίσουν πως παρά τον αγώνα των ευαγών ιδρυμάτων και των συντεχνιών του εθνομηδενισμού, ο ελληνικός λαός έχει ακόμα τις δυνάμεις να αντιτάξει αντιστάσεις στις πολιτικές του νεοθωμανισμού.Πόσο μάλλον στις μέρες μας που απροκάλυπτα παρουσιάζει τις επιδιώξεις του.

Για ακόμα μιαφορά ωστόσο οι άρχουσες τάξεις έδειξαν με το χειρότερο τρόπο το βαθμό υποταγήςτους στις ντιρεκτίβες του νεοθωμανισμού. Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μας στην περιοχή οι εντολές προς τις αστυνομικές δυνάμεις υπήρξαν ξεκάθαρες. Καμία οπτική επαφή των διαδηλωτών με τις τουρκικές προξενικές αρχές. Έτσι πολύ σύντομα τρείς κλούβες και πάνω από τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ μας εγκλώβισαν σε στενό επί της Αγίου Δημητρίου. Σαν από πείσμα ωστόσο, δύο νεαροί Κύπριοιαγωνιστές ανέβηκαν σε ένα δέντρο κρατώντας ελληνικές σημαίες χαλώντας τα σχέδιασυσκότισης που είχαν επιβάλει οι μειοδοτικές μας ελίτ.

«Κάθε νησί τουελληνισμού, βρίσκεται στα σχέδια του Οθωμανισμού», βροντοφωνάξαμε αρκετές φορέςστέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα πως οι επιθέσεις του νεοθωμανισμού σε Κύπρο και Καστελλόριζο, δεν θα μένουν αναπάντητες.

Στο τέλος της διαμαρτυρίας, οι αστυνομικές δυνάμεις ακολούθησαν τους διαδηλωτές μέχρι την οριστική τους απομάκρυνση από την περιοχή.
Δημοσιεύτηκε στο άρδην

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου