ΔΕΚΟ : Το "κόκκινο πανί" της τρόικα...

Ειδικό μνημόνιο για τις ΔΕΚΟ ζητάει η τρόικα, καθώς διαπιστώνει ότι έως τώρα δεν υπάρχει ουσιαστική πρόοδος στην εξυγίανση των οικονομικών τους και στις διαρθρωτικές αλλαγές που θα τις καταστήσουν ανταγωνιστικές και θα τις οδηγήσουν σε απεξάρτηση από τον κρατικό κορβανά και τις εγγυήσεις του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα τέθηκε μετ’ επιτάσεως κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών της χώρας με τον ειδικό γραμματέα ΔΕΚΟ κ. Γιώργο Κυριακό.

Οι ελεγκτές εξέφρασαν ουσιαστικά την απογοήτευσή τους για τα αποτελέσματα στο μέτωπο των ΔΕΚΟ, καθώς από τα στοιχεία που τους παρατέθηκαν διαπίστωσαν ότι οι οριζόντιες περικοπές που έγιναν στους μισθούς των υπαλλήλων τους ροκανίστηκαν από τις αυξήσεις που δόθηκαν διά της… πλαγίας στο στελεχιακό δυναμικό (διευθυντές, προϊσταμένους κ.ά.), όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του ΟΣΕ.

Μετά την τελευταία περικοπή των μισθών κατά 10% (για μικτές αποδοχές άνω των 1.800 ευρώ), διαπιστώνεται επίσης αύξηση των κονδυλίων για πρόσθετες παροχές (επιδόματα, προαγωγές, υπερωρίες, εκτός έδρας κ.λπ.).

Κόκκινο πανί…

Το πρώτο θέμα που έθεσε απευθείας στο τραπέζι η τρόικα είναι να υπάρξει ένα ειδικό μνημόνιο για τις ΔΕΚΟ και έδωσε μάλιστα σαφείς κατευθύνσεις στον κ. Κυριακό.
Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου