Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ εμμένουν πεισματικά στη λιτότητα....

Βόλφανγκ Σόιμπλε
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ Οικονομικών της ΕΕ που συνεδριάζουν σήμερα στην Ουγγαρία επανέλαβαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν την πολιτική των περικοπών, παρά τις διαμαρτυρίες των ευρωπαίων πολιτών.

Αιτιολογώντας τα μέτρα λιτότητας, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε τα χαρακτήρισε «αναγκαίο πλαίσιο για μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».
ΠΡΟΫΠΌΘΕΣΉ για αυτήν την ανάπτυξη είναι ένα σταθερό ευρώ. Παρότι εξέφρασε κατανόηση για την οργή που έχουν προκαλέσει οι επιπτώσεις αυτών των μέτρων στους πολίτες, ο κ. Σόιμπλε τα χαρακτήρισε αναγκαία, για να μην φορτωθούν μέλλουσες γενιές με υπερβολικά χρέη.
Ας σημειωθεί, ότι ο κ. Σόιμπλε είναι μόνη σημαίνουσα φωνή στη Γερμανία που σχολιάζει τα συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία έχουν αποφασίσει οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών για την Πορτογαλία. Στις υπόλοιπες αντιδράσεις, κυρίως πολιτικών και οικονομικών αναλυτών, η βοήθεια χαρακτηρίζεται «αναγκαίο μέτρο».

Σύνοδος των υπουργών
 Οικονομικών της ΕΕ
ΜΑΛΙΣΤΑ ο σχολιαστής της εφημερίδας Die Welt εκτιμά, ότι το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ούτε η βοήθεια προς την Ελλάδα, ούτε αυτή προς την Ιρλανδία και ούτε αυτή προς την Πορτογαλία. Το ερώτημα για την ΕΕ είναι, αν θα αντέξει η ισπανική οικονομία, η οποία είναι έξη φορές ισχυρότερη από αυτή της Πορτογαλίας; Αναγκαία χαρακτήρισε τα πακέτα βοήθειας προς τις τρεις προβληματικές χώρες της Ευρώπης και ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ασκώντας όμως συγχρόνως κριτική στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

«Η καγκελάριος», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ, «φορτώνει το ρίσκο της βοήθειας στις πλάτες των γερμανών φορολογούμενων, για να προστατεύσει τους πιστωτές, και στη Γερμανία, κυρίως την Deutsche Bank. Ο κ. Γκάμπριελ ζήτησε την άμεση συμμετοχή στο κόστος της βοήθειας όλων εκείνων των πιστωτών που στο παρελθόν παρείχαν δάνεια σε αυτές τις τρεις χώρες.
Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου