Πολιτική μετωπικής σύγκρουσης επιλέγει ο Σαμαράς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ στενού «μαρκαρίσματος» στον Γ.Παπανδρέου φαίνεται να επιλέγει ο Αντώνης Σαμαράς, τακτική που εκτιμάται ότι θα διαφανεί στην "Ώρα του Πρωθυπουργού", σήμερα Παρασκευή, όπου θα συζητηθεί επερώτηση του προέδρου της ΝΔ προς τον πρωθυπουργό.

ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ, ο Αντ.Σαμαράς αναφέρει πως η ύφεση -εξαιτίας των οικονομικών μέτρων- οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς «σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΓΣΕΒΕΕ μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2012, πάνε για λουκέτο μία στις τέσσερις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», με σημαντικές επιπτώσεις στην απασχόληση αλλά και τα δημόσια έσοδα, λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτά τον πρωθυπουργό με ποια μέτρα η κυβέρνηση σκοπεύει να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ του κ. Σαμαρά να επιλέξει την προσωπική αντιπαράθεση με τον κ. Παπανδρέου δεν είναι τυχαία. Ο ίδιος έχει τονίσει σε μια πρόσφατη συζήτηση με τους συνεργάτες του ότι με βάσει τα πολιτικά δεδομένα και τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα, το «πολιτικό ιμπέριουμ» που είχε ο πρωθυπουργός αρχίζει να ανατρέπεται.

Ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι η δυσαρέσκεια για τα οικονομικά μέτρα, σε συνδυασμό με τα εσωκομματικά προβλήματα του ΠΑΣΟK τα οποία, όπως λέει, αυξάνονται καθημερινά, θα του δώσουν πολιτικό αέρα.

ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ του προέδρου της ΝΔ αναφέρουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με προβλήματα που η ίδια δημιούργησε. Άλλα στελέχη, ταυτόχρονα σημειώνουν πως πρέπει και η ΝΔ να αρχίσει να πείθει τους πολίτες πως «έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου