Κ. Αϊβαλιώτης: «Η χειρότερη κυβέρνηση του τόπου» .

«Να φύγει το ταχύτερο από την εξουσία το ΠΑΣΟΚ» ζητάει ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης μιλώντας για μια κυβέρνηση χωρίς πυξίδα, παραζαλισμένη και φοβική.
Ο κ. Αϊβαλιώτης μίλησε στο SPNews.GR και στον Δημήτρη Συρμάτση για το Μνημόνιο, την κυβέρνηση και τις πρόωρες εκλογές.
Αναφερόμενος στα ζητήματα της κεντροδεξιάς μίλησε για αμελητέα επιρροή της κ. Μπακογιάννη, για στάσιμη ΝΔ ενώ χαρακτήρισε τον Γιώργο Καρατζαφέρη ως τον ηγέτη που μπορεί να ενώσει τη κεντροδεξιά και να ρίξει το ΠΑΣΟΚ.

- κ. Αϊβαλιώτη, ο ΛΑΟΣ είναι υπέρ ή κατά του Μνημονίου. Υπάρχουν πολίτες που είναι μπερδεμένοι. Ψηφίσατε το Μνημόνιο αλλά λέτε όχι στα μέτρα που προβλέπει; Τι απαντάτε;

Ούτε ένα από τα αντιλαϊκά και άγρια μέτρα που ακολούθησαν το Μνημόνιο δεν το ψηφίσαμε. Ψηφίσαμε μόνο το Άρθρο 1 ώστε να πάρει η Ελλάδα χρήματα και να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Όλα τα υπόλοιπα τα καταψηφίσαμε με πάθος και τα μαχόμαστε κάθε μέρα. Αντίπαλός μας είναι το ΠΑΣΟΚ και το σκληρό και αντιλαϊκό πρόσωπό του .

- 18 μήνες κυβέρνηση Παπανδρέου. Στην Αριστερά μιλούν για καταστροφικό απολογισμό. Είναι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης ή βρέθηκε απλά στη χειρότερη στιγμή της μεταπολίτευσης ;

Είναι η χειρότερη κυβέρνηση που μπορεί να θυμηθεί σήμερα ο μέσος Έλληνας πολίτης. Δεν έχει πυξίδα, είναι παραζαλισμένη, ασυντόνιστη και φοβική. Πρέπει να γίνουν εκλογές ώστε να φύγει το ταχύτερο απ΄ την εξουσία.

- Η κεντροδεξιά έχει διασπαστεί πια σε τρία κομμάτια. Ο ιστορικός της ρόλος δεν θα την «ήθελε» ενωμένη αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό πραγματικότητα ;

Τρία κομμάτια δεν βλέπω, αφού η κ. Μπακογιάννη έχει μάλλον αμελητέα επιρροή. Θα έλεγα ότι η ευρύτερη κεντροδεξιά έχει δύο υπαρκτά κόμματα, ένα ανερχόμενο που είναι ο ΛΑΟΣ, και ένα στάσιμο – και είμαι πολύ ευγενής , όπως βλέπετε… - που είναι η ΝΔ.

Η μεγάλη μας διαφορά είναι ότι εμείς παλεύουμε για να φύγει το ΠΑΣΟΚ απ΄ την εξουσία και εκείνοι στη ΝΔ εφαρμόζουν (την οικεία σ΄ αυτούς αλλά χρεοκοπημένη) τακτική του “ώριμου φρούτου”. Έτσι όμως ο κ. Παπανδρέου παίρνει, δυστυχώς, “ανάσες” και μόνον ο ΛΑΟΣ έχει απομείνει για να του κάνει σοβαρή αντιπολίτευση.

Ακόμη κι έτσι, όμως, θα τον ρίξουμε. Εξάλλου και την δεκαετία του ΄80 ο Γ. Καρατζαφέρης γκρέμισε (με την “TV PRESS”, προάγγελο του σημερινού ΤΗΛΕΑΣΤΥ) το ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται τελικά, ότι το ΠΑΣΟΚ μόνο με Καρατζαφέρη πέφτει!

- Ποιος πολιτικός πιστεύεται θα μπορούσε να παίξει τον ενωτικό ηγετικό ρόλο για την ένωση της Κεντροδεξιάς; Βλέπετε ικανότητες για αυτό στον πρώην Πρωθυπουργό, τον Κώστα Καραμανλή;

Ο κ. Καραμανλής δεν πέτυχε γιατί έκανε επί χρόνια κακή επιλογή συνεργατών. Εσείς νομίζετε ότι υπάρχει σήμερα έστω και ένας Κεντροδεξιός που να μην παραδέχεται ότι ο Γ. Καρατζαφέρης είναι – μακράν – ο πληρέστερος και πιο χαρισματικός πολιτικός αρχηγός;… Εξάλλου συνηθίζω να λέω ότι “όλοι οι Έλληνες είναι καρατζαφερικοί και απλώς υπάρχουν διαβαθμίσεις”.

- κ. Αίβαλιώτη, τι είναι αυτό που θα μας οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές ; Ποιο κατά την άποψή σας θα είναι ένα μετεκλογικό τοπίο σε τέτοιο ενδεχόμενο; Αυτοδυναμία; πολυκομματική εκπροσώπηση στη Βουλή ή το αντίθετο λόγω ακραίας πόλωσης;

Οι πρόωρες εκλογές χρειάζονται για έναν λόγο: για να φύγει το ΠΑΣΟΚ απ΄ την εξουσία. Θα μπορούσαν να αποφευχθούν –όπως έχει τονίσει ο Πρόεδρός μας - αν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί άκουγαν την φωνή της συνείδησής τους και προχωρούσαμε όλοι μαζί σε μια κυβέρνηση οικουμενικής αντίληψης. Είμαστε σε έκτακτη ανάγκη και κανένας Έλληνας δεν περισσεύει. Η πατρίδα έρχεται πρώτη απ΄ όλα και μετά ακολουθούν οι μικροκομματικοί υπολογισμοί.

- Τέλος κ. Αϊβαλιώτη, μεγαλώνει ο αριθμός των κρουσμάτων επίθεσης σε πολιτικούς. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βελτιώσουμε τη δημοκρατία μας;

Η ακρότητα και οι πράξεις βίας με απωθούν. Υπάρχουν πολλοί τρόποι δημοκρατικής και πολύ αποτελεσματικής αντίδρασης, οι οποίοι δεν θα ηρωοποιούν όσους δέχονται επίθεση, οι οποίοι – πολύ συχνά – “βγαίνουν λάδι” αφού επικαλούνται ότι είναι θύματα ακροτήτων.

Εμείς ως δημοκρατικό και προοδευτικό λαϊκό κίνημα, προσηλωμένο στις αρχές της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, δίνουμε καθημερινά μαθήματα αποτελεσματικής και επιτυχημένης αντιπολίτευσης με την δράση μας, με την επιμονή στις απόψεις μας και με τα επιχειρήματά μας.

Γι΄ αυτό δικαιωνόμαστε, γιατί μιλάμε στην λογική του κάθε δημοκρατικού και ευαίσθητου πατριώτη και γι΄αυτό σήμερα ο ηγέτης μας Γ. Καρατζαφέρης έχει, σ΄ όλες τις μετρήσεις, τις περισσότερες θετικές γνώμες εν σχέσει με όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.
Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο SPNews.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου