Γιώργος Αυτιάς: Έξι μεγάλες αλήθειες που κρύβει η κυβέρνηση...

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Γιώργος Αυτιάς με άρθρο του στο περιοδικό «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί, θέτει έξι σημαντικά ερωτήματα, που οι απαντήσεις τους είναι οι αλήθειες που κρύβει η κυβέρνηση.

Το πρώτο ερώτημα αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα πάμε. Ο δημοσιογράφος εξηγεί αναλυτικά τα γεγονότα και τις παραμέτρους τεκμηριώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα.

Το δεύτερο ερώτημα αφορά τη λήψη νέων μέτρων, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση τονίζει ότι δεν πρόκειται να γίνουν περικοπές σε μισθούς και σε συντάξεις. Ο Γιώργος Αυτιάς παρουσιάζει τη ζοφερή πραγματικότητα με αριθμούς και μιλάει γι’ αυτά που έρχονται.

Το τρίτο ερώτημα είναι συναφές με το δεύτερο αφού αναφέρεται στη λήψη μέτρων κάθε τρεις μήνες. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι το μνημόνιο επικαιροποιείται κάθε τρεις μήνες ενώ στην απάντηση φαίνονται οι σκοτεινές πλευρές της υπογραφής του δανειακού συμβολαίου με την τρόικα.

Το επόμενο και τέταρτο ερώτημα έχει σχέση με την αποτελεσματικότητα του μνημονίου. Δηλαδή γιατί ενώ πληρώνουμε, το έλλειμμα αυξάνεται; Καταδεικνύεται με νούμερα η ατελέσφορη πολιτική του μνημονίου και ο αναγνώστης κατανοεί με τον καλύτερο τρόπο την αναποτελεσματικότητα και το αδιέξοδο.

Το πέμπτο ερώτημα έχει περισσότερο πολιτική διάσταση παρά οικονομική. Τίθεται η ερώτηση γιατί ήρθε το μνημόνιο και αν υπήρχε άλλη λύση. Η απάντηση στην κυβέρνηση και τα επιχειρήματα περί χρονικών περιθωρίων έρχεται μέσα από την κριτική της αντίληψης για την αντιμετώπιση του χρέους και τις επιμέρους κινήσεις που έγιναν.

Τέλος, το έκτο ερώτημα θέτει το μεγαλύτερο πρόβλημα που αφορά το παρόν και το μέλλον, αυτό της ανάπτυξης. Ο Γιώργος Αυτιάς απαντά στην κυβέρνηση και τις θέσεις που έχει πάρει στην προσπάθεια της ανάπτυξης, επισημαίνοντας τα λάθη που έχουν γίνει και τις ενδεχόμενες προοπτικές, αν αυτές υπάρχουν…

Ολόκληρο το άρθρο στο τεύχος 79 του περιοδικού "Επίκαιρα" που κυκλοφόρησε σήμερα, Πέμπτη 21 Απριλίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου