Παναγιώτης Ψωμιάδης: Μετά την καταδίκη του, εκπίπτει από το αξίωμα...

Ο υπουργός Εσωτερικών θα είναι αυτός που θα ζητήσει την παύση του αιρετού Περιφεριάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη μετά την τελεσίδικη καταδίκη του από το Εφετείο, για την υπόθεση μείωσης προστίμου σε πρατηριούχο. Ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς συνομίλησε ήδη τηλεφωνικά μαζί του χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Ο Περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό (μετά την πρωτόδικη καταδίκη πριν από τρία χρόνια) σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος, έχοντας κατηγορηθεί για μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

Μέσα στις επόμενες ώρες η δικαστική απόφαση θα φτάσει στον αρμόδιο, για την τοπική αυτοδιοίκηση, υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα ζητήσει την παύση του κ. Ψωμιάδη από το αξίωμα του περιφερειάρχη.

ΝΟΜΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ, εκτιμούν ότι μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του δικαστηρίου, ο περιφερειάρχης θα τεθεί σε αργία και θα χάσει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για οποιαδήποτε δημόσια θέση.

“Από δώ και στιο εξής αναλαμβάνουν οι νομικοί μου σύμβουλοι» απάντησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σε ερώτηση τι θα κάνει σε περίπτωση που τεθεί σε αργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ο Περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες Αίτηση Αναίρεσης παράλληλα κύκλοι του Περιφερειάρχη τόνιζαν ότι στην περίπτωση που τεθεί σε αργία, τα καθήκοντα του Περιφερειάρχη θα αναλάβει ο αδερφός του Διονύσης Ψωμιάδης.
Ανανέωση 13:30, 8/4/11

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου