Τα αυθαίρετα... δεν είναι ημιυπαίθριοι

ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ θέμα νομιμοποίησης ή «τακτοποίησης» κατά τα πρότυπα των ημιυπαίθριων χώρων για τα αυθαίρετα διαμηνύει το υπ. Περιβάλλοντος, καθώς μια τέτοια κίνηση θα είχε, μεταξύ άλλων, και προβλήματα αντισυνταγματικότητας. Ωστόσο ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο της επιβολής προστίμων για τη διατήρησή τους, ζήτημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί από το υπ. Οικονομικών για την αύξηση των δημόσιων εσόδων. 
ΧΘΕΣ το υπ. Περιβάλλοντος παρουσίασε το πρόγραμμά του για τη χρηματοδότηση αστικών αναπλάσεων με στόχο την αντιμετώπιση και την αντιστροφή των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, και κυρίως της αύξησης της θερμοκρασίας, σε τοπικό επίπεδο. Το πρόγραμμα αυτό -προϊόν συνεργασίας με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για το οποίο θα διατεθούν 60 εκατομμύρια ευρώ- απευθύνεται στους δήμους όλης της χώρας, χρηματοδοτώντας παρεμβάσεις όπως την αύξηση του πρασίνου, τη χρήση ψυχρών υλικών, την απομάκρυνση των κλιματιστικών μονάδων από τις όψεις των κτιρίων κ.ο.κ.

ΒΑΣΕΙ των στοιχείων που παρουσιάστηκαν, τα επόμενα χρόνια, και λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αναμένονται στις ελληνικές πόλεις αύξηση της θερμοκρασίας, περισσότεροι καύσωνες, μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας για κλιματιστικά και συνεπώς αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου