«Fast Track» εκποιήσεων….

ΜΝΗΜΟΝΙΟ Συνεργασίας, μεταξύ της ΔΕΗ και του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), θα υπογραφεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, και τον Πρόεδρο του ΚΑΠΕ, Ματθαίο Σανταμούρη.

Το μνημόνιο συνεργασίας αφορά το πρόγραμμα «Υλοποίηση επενδύσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης στον οικιακό τομέα μέσω της υπογραφής Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ)».

Με αντικείμενο την αποτίμηση των παρεμβάσεων στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 πραγματοποιήθηκε χθες άτυπη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά τη ΔΕΠΑ, προχωρά η μελέτη για το εάν είναι βέλτιστο να αποσχιστεί ο ΔΕΣΦΑ και τι μέλλει γενέσθαι με την "option" της ΔΕΗ. Η μελέτη αναμένεται να είναι έτοιμη μετά από το Πάσχα και η προκήρυξη για τον διαγωνισμό της πώλησης θα γίνει εντός του 2011.

Επίσης, προχωρούν οι διαδικασίες για τον ΟΤΕ, ενώ μετά το Πάσχα αναμένεται να προσληφθούν οι σύμβουλοι για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. 

Βάσει των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, θα προχωρήσουν, μεταξύ άλλων, η πώληση ποσοστού του ΟΤΕ εντός του έτους, η πώληση έως 31% της ΔΕΠΑ το 2011, η πώληση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΛΑΡΚΟ εφέτος, η διάθεση μετοχών έως 17% της ΔΕΗ το 2012 (με διατήρηση του δημόσιου ελέγχου και του μάνατζμεντ), καθώς και η πώληση ολόκληρης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ.

Παράλληλα εκπρόσωποι της γαλλικής PMU (γαλλικός ιππόδρομος, με τζίρο 9,5 δισ. ευρώ), δήλωσαν ουσιαστικά «παρόντες» στη διεκδίκηση του Οργανισμού Διαχείρισης Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) ενώ στο παρασκήνιο μεθοδεύεται και το ξεπούλημα της κρατικής συμμετοχής στις ελληνικές τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου