Μαθήματα πολιτικής ηθικής - Δύο διαφορετικά lifestyle για να πας στη σύνοδο του ΔΝΤ

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσε το πρόσφατο πολυτελές ταξίδι του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου με το προεδρικό αεροσκάφος στην Ουάσινγκτον σε καιρό κρίσης, το οποίο έχει πάρει και διεθνείς διαστάσεις. Την ίδια ώρα που ο Ελληνας υπουργός αναχωρούσε με το κυβερνητικό lear jet από την Ουάσινγκτον μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, ο πανίσχυρος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν-Κλοντ
 Τρισέ έφευγε από την αμερικανική πρωτεύουσα με την πτήση της γραμμής, λέγοντας στο «ΘΕΜΑ» ότι αυτός είναι ο τρόπος που ταξιδεύει πάντα.

Παρά την κοινωνική οργή που δημιούργησε η αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» για τη VIP υπερατλαντική πτήση των 150.000 ευρώ και το βαρύ κλίμα που πυροδότησε προς το πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ο ίδιος δείχνει να μην έχει αντιληφθεί το μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει. Με την απάντηση «δεν σας αφορά αν θα παίρνει μαζί του ο υπουργός μέλη της οικογένειάς του. Για τη διευκόλυνσή του θα μπορούσε να παίρνει το τζετ από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” και όχι από την Ελευσίνα αλλά δεν το κάνει», το επικοινωνιακό επιτελείο του υπουργού Οικονομικών ρίχνει λάδι στη φωτιά όταν οι πολίτες αυτής της χώρας δίνουν καθημερινό αγώνα οικονομικής επιβίωσης.

Τον υπουργό Οικονομικών εκθέτει και η στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, ο οποίος έχει από καιρό καταργήσει τις πολυτελείς πτήσεις με επιχειρηματίες και δημοσιογράφους και κάνει δραστικές περικοπές στα έξοδα για τα ταξίδια του. Το υπουργικό ταξίδι στην Ουάσινγκτον αποκτά και κοινοβουλευτικές διαστάσεις ύστερα από σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Αστέριος Ροντούλης.

Οι συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου, πάντως, φρόντισαν να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό μέσω του προγράμματος Διαύγεια ότι το ταξίδι του υπουργού και των συνεργατών του έγινε με… πτήσεις της γραμμής, σε μια γραπτή αποθέωση συσκότισης ή έστω ασυνεννοησίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου