Α. Παπαρήγα: Ωμός εκβιασμός το δίλημμα "μεσοπρόθεσμο ή πτώχευση"

«Ωμό» και «χυδαίο» εκβιασμό, χαρακτήρισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα χθες από την Λάρισα, το δίλλημα «ή δέχεστε το μεσοπρόθεσμο ή πτωχεύετε, γυρίζετε στη δραχμή», ενώ παράλληλα μίλησε για τη δημιουργία μίας «σύγχρονης βαρβαρότητας».

Η κ. Παπαρήγα προέβη στον παραπάνω χαρακτηρισμό, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις της Ελληνίδας Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, συμπληρώνοντας ότι δεν ξέρει αν επρόκειτο για δική της πρωτοβουλία ή αν έγινε σε συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ.

«Αίσχος» και «εκβιασμό» χαρακτήρισε και την πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δασκαλάκη για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Εκβιασμός, που, όπως είπε απευθύνεται στον ελληνικό λαό για να συμπληρώσει ότι ο «εκβιαστής δεν σταματάει ποτέ».

Η κ. Παπαρήγα, που πραγματοποίησε  επίσκεψη στη Λάρισα, έκανε τις παραπάνω δηλώσεις στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, τονίζοντας ότι η διαδικασία πτώχευσης έχει ήδη ξεκινήσει και ο ελληνικός λαός έχει πτωχεύσει.
Κάλεσε δε τον λαό να αντισταθεί στην νέα καταιγίδα των μέτρων αλλά και των εκβιαστικών διλημμάτων που τίθενται επίσημα ή ανεπίσημα.


Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της υποστήριξε ότι το ΚΚΕ δεν μπήκε στην «μόδα» του συμβιβασμού και της συναίνεσης γι’ αυτό και υπάρχει ένα κίνημα του λαού πιο δυνατό από άλλες χώρες.