Η «μυστική διπλωματία» για το καθεστώς του Αιγαίου ανησυχεί την ΝΔ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το –ύποπτο πολιτικά- “πινγκ πονγκ” των δηλώσεων των τελευταίων ημερών μεταξύ παραγόντων της Τουρκικής πολιτικής ζωής και “πηγών” του Τουρκικού ΥΠΕΞ, με το οποίο τίθενται με προκλητικό τρόπο ανύπαρκτα ζητήματα
για το νομικό καθεστώς Ελληνικών νησιών του Αιγαίου, πολλαπλασιάζει τις ανησυχητικές ενδείξεις και τα ερωτηματικά για το ακριβές περιεχόμενο των συζητήσεων που γίνονται, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών, μεταξύ των υπουργείων των Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας.

Οι διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου του Ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών δεν αρκούν για να καθησυχάσουν την Ελληνική κοινή γνώμη, από τη στιγμή που παράγοντες της πολιτικής ζωής της Τουρκίας και κυβερνητικές πηγές έρχονται και επανέρχονται επί του θέματος.

Η πολιτική ηγεσία του Ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών δεν μπορεί να συνεχίσει να υποβαθμίζει το όλον θέμα και την τουρκική προκλητικότητα, που υπερβαίνει, κάθε τόσο, τα όρια.

Χρειάζονται απαντήσεις, με άμεσο, σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, που θα βάλουν, μια για πάντα, τα πράγματα στη θέση τους».