Έκτακτη σύσκεψη του Eurogroup για την αξιολόγηση της τρόικας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ του Eurogroup, των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, συγκαλείται στις 6 Ιουνίου με θέμα –τι άλλο;- την ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αντικείμενο της συνόδου θα είναι η αξιολόγηση της τρόικας για την ελληνική οικονομία, η οποία μάλιστα θα κρίνει την εκταμίευση της 5ης δόσης.

Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί το μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί μέχρι τότε.

Εν τω μεταξύ, για την ελληνική οικονομία πραγματοποιούν συνάντηση την Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Οι δυο τους «τάραξαν» τα νερά, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος στην συνάντηση της G8, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup, Zαν Κλωντ Γιούνκερ είχε προκαλέσει πανικό τις προηγούμενες μέρες με την δήλωση του, ότι η 5η δόση του δανείου βρίσκεται στον «αέρα».

Πάντως, σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup επανήλθε με νέα δήλωσή του στους δημοσιογράφους:

«Σύμφωνα με το καταστατικό του ΔΝΤ, η καταβολή μπορεί να γίνει μόνο εάν η αναχρηματοδότηση για περίοδο 12 μηνών είναι εγγυημένη. Είναι δεδομένο, όχι σχόλιο», ανέφερε.
STAR