Παραμένει στα κάγκελα -και δεν είναι ο μόνος: Την παραίτηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ζητά ο Δημήτρης Λιντζέρης

Οξεία επίθεση του βουλευτή Β’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ κατά του οικονομικού επιτελείου.
ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξαπέλυσε, με νέες δηλώσεις που έκανε την Κυριακή, ο βουλευτής Β’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λιντζέρης.


Ο κ. Λιντζέρης, που βρίσκεται στη λίστα των 16 βουλευτών που υπέγραψαν την πρόσφατη επιστολή-«βόμβα» προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά ήταν και από εκείνους που είχαν αναγκάσει, τον περασμένο Απρίλιο, τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου να αποσύρει το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, επέμεινε σε υψηλούς τόνους, κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα του Βαρόμετρου, που δίνουν προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Λιντζέρης έκανε λόγο για πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα του οικονομικού επιτελείου και ζήτησε όχι μόνο την παραίτηση του, αλλά και αλλαγή πολιτικής, με ένα οικονομικό επιτελείο ευρύτερης αποδοχής. Παράλληλα, σημείωσε ότι, παρά τις «θυελλώδεις» συνεδριάσεις στα όργανα του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, δεν καταλογίστηκαν ευθύνες.
«Ουσιαστική αυτοκριτική δεν έγινε, όπως επίσης δεν καταλογίστηκαν συγκεκριμένες ευθύνες. Χρειάζονται παραιτήσεις και αλλαγή πολιτικής, από το οικονομικό επιτελείο. Είναι πρωτοφανής η αναποτελεσματικότητα του οικονομικού επιτελείου» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Κάποια μέτρα είναι μονόδρομος για την εξασφάλιση των δανείων. Χρειάζεται ένα οικονομικό επιτελείο από αξιόλογα στελέχη και όχι μονοκομματικής κατεύθυνσης. Πρέπει να είναι πανεθνική η προσπάθεια» συμπλήρωσε.
Ο κ. Λιντζέρης δήλωσε ότι, προκειμένου να υπάρξει ανοχή από το σύνολο του ελληνικού λαού, θα πρέπει τα μέτρα να είναι δίκαια κατανεμημένα και να υποστηριχθούν από ένα οικονομικό επιτελείο, που θα χαίρει ευρύτερης στήριξης και αποδοχής.
Υπενθυμίζεται ότι, μόλις την περασμένη Τρίτη, στη συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ο κ. Λιντζέρης είχε και πάλι επιτεθεί ευθέως στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήρθε ο υπουργός Οικονομικών με περισσή αλαζονεία για να ανακοινώσει νέα μέτρα χωρίς αυτοκριτική. Ο πρωθυπουργός, αν θέλει να σώσει τη χώρα, πρέπει να ομολογήσει ότι η κρίση υπερβαίνει μια παράταξη. Γι’ αυτό πρέπει να συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα εθνικής σωτηρίας, που θα κληθεί να το υλοποιήσει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας».
Πρόσφατα, βέβαια -τον περασμένο Απρίλιο συγκεκριμένα και μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια, έπειτα από τις ηχηρές αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ- ο κ. Λιντζέρης δήλωνε για τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι «κρατάει μία «καυτή πατάτα» στο υπουργείο» και «δεν τίθεται θέμα φυσικού προσώπου».
Ακόμη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ. «Ο κ. Σαμαράς εισπράττει προσδοκία γενική και αόριστη. Στην Πορτογαλία έχασε η κυβέρνηση και κέρδισε η αντιπολίτευση, που είχε ρητά δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει το Μνημόνιο» τόνισε.
«Είχα κρούσει τον κώδωνα ότι έχει χάσει η κυβέρνηση πολύτιμο πολιτικό χρόνο. Όταν λες πέρυσι στον ελληνικό λαό ότι «παίρνω σκληρά μέτρα, για να μην χρειαστώ να πάρω περαιτέρω» και μετά παίρνεις, βλέπετε τι γίνεται. Οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί έχουν ανατραπεί, η ανεργία είναι στο κόκκινο, μεγάλη μερίδα του πληθυσμού έχει πτωχεύσει» σημείωσε ακόμη ο κ. Λιντζέρης και κατέληξε, αναφερόμενος στο Βαρόμετρο της Public Issue: «Η δημοσκόπηση δείχνει στο μέλλον συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Πρέπει να υπάρξει θέση ευθύνης, για να μην μπούμε σε περιπέτειες. Αλλιώς, το μέλλον θα είναι ζοφερό».