Το «στοίχημα» της κυβέρνησης και οι δύσκολες αποφάσεις

Ο Γιώργος Παπανδρέου, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο και με βάση τα δημοσιεύματα του ελληνκού Τύπου, με τον χειρισμό της «κρίσης» που ξέσπασε στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και με τον ανασχηματισμό, φαίνεται πως ανέκτησε το πλεονέκτημνα των κινήσεων.
Με τις αλλαγές προσώπων, και το «σπάσιμο» αρμοδιοτήτων προσπαθεί να μοιράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αρμοδιότητες στους υπουργούς του, ενώ με την αναβάθμιση του Ευάγελου Βενιζέλου, προσπαθεί να αντιστρέψει το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα για την κυβένρησή του.

Η πρώτη εμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου στις Βρυξέλλες θα σηματοδοτήσει (;) και την αλλαγή πλεύσης, στο μέτρο του δυνατού, για την οικονομική πολιτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα. Το μεγάλο «στοίχημα» για την κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα είναι να παράξει άμεσα αποτελέσματα, χωρίς να αναγκαστούν τα μεσαία κοινωνικά στρώματα σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, με μεσοπρόθεσμο στόχο την ανάκαμψη των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο καλείται πλέον να «παίξει με τη φωτιά», καθώς οι ημερομηνιες για την εκταμίευση της 5ης δόσης, αλλά και το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, είναι ιδαίτερα πιεστικές και η κοινωνία «βράζει» από αγανάκτηση.