Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ για το μεσοπρόθεσμο και γενικότερα για την οικονομική πολιτική στη χθεσινή συνεδρίαση του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας του ΠΑΣΟΚ, η προώθηση των νέων μέτρων και οι δηλώσεις Ομπάμα για την Ελλάδα κατά τη συνάντησή του χθες στην Ουάσινγκτον με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ": "Μπρος-πίσω για Δημόσιο, φόρους".

"Αυστηρότερα τεκμήρια, σκλήρυνση του συστήματος των αποδείξεων και έκτακτη εισφορά είναι τα μέτρα-αντάλλαγμα για να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, εμφανώς απολογητικός για τις αστοχίες του Μνημονίου, έγινε χθες αποδέκτης σκληρής επίθεσης και κριτικής από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν πληθώρα προτάσεων".

Η ΑΥΓΗ: "Βραχυκύκλωμα στην κυβέρνηση από τις πλατείες".

"Σκηνικό διαπραγμάτευσης των μέτρων στήνει ο Παπακωνσταντίνου για να απορροφήσει τις αντιδράσεις, αλλά και να μεταθέσει για αργότερα τις αντικοινωνικές αποφάσεις. Κανονικά η 5η δόση, για να μην ρίξουν λάδι στη φωτιά των κινητοποιήσεων. Για 14η ημέρα επιμένουν ειρηνικά στις πλατείες οι πολίτες".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εκρηξη αμφισβήτησης της κυβέρνησης".

"Αγριο «σφυροκόπημα» επεφύλαξαν οι βουλευτές του κόμματος στη χθεσινή συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ, όπου συζητήθηκαν τα νέα μέτρα. Οι κουβέντες που ακούστηκαν ήταν «καταπέλτης» σε πολιτικό αλλά και προσωπικό επίπεδο κυρίως για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πήγαν στο Γουδή όσοι κορόιδεψαν τον λαό είπε ο Απόστολος Κακλαμάνης στον υπουργό Οικονομικών".

"Οσοι ξεγέλασαν τον λαό πήγαν... Γουδή». Τα λόγια αυτά που εξεστόμισε προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ο πιο έμπειρος κοινοβουλευτικός άνδρας, το παλαιότερο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ο απόστολος Κακλαμάνης, αντικατοπτρίζουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και ο τόπος ολόκληρος".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τους πονάει η «δημοκρατία»".

"Τους πονάνε οι μεγάλες αποκαλύψεις της «δημοκρατίας». Μαζί με την εφημερίδα μας θέλουν να φιμώσουν όσους αντιστέκονται".

ΕΘΝΟΣ: "Στηρίξτε την Ελλάδα εδώ και τώρα".

"Καμπανάκι» για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας χτυπά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Σε μία αγωνιώδη επιστολή που φέρεται να έχει αποστείλει, μεταξύ άλλων προς τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο «άτακτης χρεοκοπίας» στην Ελλάδα και ζητά επέκταση των δανείων προς τη χώρα, με τη συμμετοχή όμως και ιδιωτών επενδυτών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πως οι εβραιοσιωνιστές μας «προετοιμάζουν» για τον επερχόμενο... Μεσσία!".

"Τα όσα θα διαβάσετε σήμερα δεν είναι ούτε μυθεύματα, ούτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι τα λόγια που ξεστομίζει ο Ραββίνος Μορντεχάι Ι. Φριζής και ούτε λίγο ούτε πολύ μας προετοιμάζουν για τον «Ιουδαϊκό Μεσσία» που θα προκύψει μέσα από τον Αρμαγεδδώνα και την εξόντωση των εχθρών των Ιουδαίων!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Εκτέλεσαν τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ"

"Πραγματική ανταρσία εναντίον του «τσάρου» της οικονομίας από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πυροβολούσαν ανοιχτά και τον Γ. Παπανδρέου ζητώντας εδώ και τώρα εκλογές".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρόταση μομφής από 70 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ".

"Πρόταση μομφής» των εβδομήντα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που πήραν το λόγο, κατά της κυβέρνησης, μετατρέποντας τον υπουργό Οικονομικών σε «σάκο του μποξ» και αμφισβητώντας με τρόπο που δεν έχει ξανασυμβεί από τον Οκτώβριο του 2009 βασικές επιλογές του Γ. Παπανδρέου, εξελίχθηκε η χθεσινή εννιάωρη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομίας και Οικονομικών".

ΕΣΤΙΑ: "Τα ψέματα συνεχίζονται".

"Ο κυριώτερος λόγος για τον οποίο έφθασε ο τόπος μας στο σημερινό αδιέξοδο είναι τα ψέματα. Τα ψέματα των πολιτικών, οι οποίοι δεν εννοούν να πουν την αλήθεια".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μειώσεις έως 50% στις συντάξεις".

"Η μείωση των συντάξεων θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που υπολογίζεται, αφού με τη μείωση της επικουρικής σύνταξης, αλλά και τη γενικότερη μείωση των μισθών, η σύνταξη ενός συνταξιούχου φαίνεται ότι θα περικοπεί από 20% έως 50%, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάσουν έως και 600 ευρώ το μήνα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ομπάμα: Να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα".

"Μπαράκ Ομπάμα και Αγκελα Μέρκελ συμφώνησαν χθες στη στήριξη της Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ο «τσάρος» της «αστοχίας»".

«Δεν αποτύχαμε, αστοχήσαμε...», είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου και εισέπραξε τα πυρά τουλάχιστον 50 «Αγανακτισμένων» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Κατηγορώ» από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ".

"Σφοδρά πυρά από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ενημέρωσε τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο και γενικότερα για την οικονομία".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Λαϊκό κίνημα στο στόχο το κεφάλαιο, τα κόμματά του, την Ε.Ε".

"Οι εργατικοί λαϊκοί και νεανικοί αγώνες σήμερα, για να έχουν αποτέλεσμα και τη δύναμη να ορθώσουν εμπόδια στα κλιμακούμενα βάρβαρα μέτρα, πρέπει να στοχεύουν τους υπεύθυνους για τα λαϊκά δεινά, που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ομπάμα προς Μέρκελ: Την Ελλάδα και τα μάτια σας".

"Την τεράστια σημασία της οικονομικής διάσωσης της Ελλάδας για τη σταθερότητα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος τόνισε στην Ανγκελα Μέρκελ ο Μπαράκ Ομπάμα, προτρέποντάς την «να ασκήσει η Γερμανία τον ηγετικό της ρόλο». Ο αμερικανός πρέοδρος τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και δεσμεύθηκε ότιη χώρα του θα συνδράμει".

City Press: "Σε απομόνωση ο Παπακωνσταντίνου".

«Βασανιστήριο μακράς διαρκείας», ιδίως δε για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μετατράπηκε η χθεσινή ενημέρωση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ από διευρυμένο υπουργικό κλιμάκιο της κυβέρνησης σχετικά με τα νέα μέτρα και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα".

Metro: "Κρας τεστ για την κυβέρνηση".

"Τα όσα συνέβησαν στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο όσο και στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών δείχνουν καθαρά πως στην κυβέρνηση λειτουργούν υπό ασφυκτική πίεση και πλέον αναζητούν εναλλακτικές προτάσεις σε ό,τι αφορά το ύψος του αφορολόγητου εισοδήματος, τη μείωση των εργαζομένων στο Δημόσιο, τη μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών στην υψηλή κλίμακα του ΦΠΑ κ.ο.κ.".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "«Σπίθα» Μίκη κατά Μπουτάρη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Πάγωμα αντικειμενικών τιμών ακινήτων το 2011".

"Σε πάγωμα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων για το 2011, με επέκταση και μετά το 2010 της μη ισχύος του «πόθεν έσχες» για αγορά πρώτης, αλλά και δεύτερης ή εξοχικής κατοικίας προχωρεί η κυβένρηση, με στόχο την ανάκαμψη της οικοδομής".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στήριξη από Ομπάμα-Μέρκελ".

"'Ο Αμερικανικός πρόεδρος υπογράμμισε ότι πρέπει να αποτραπεί η ελληνική χρεοκοπία και ζήτησε από τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ να δώσει έμφαση η Ευρώπη στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την Ελλάδα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ξαναγράφουν τα φορολογικά".

"Σε επανεξέταση (τουλάχιστον) των μέτρων που πλήττουν άμεσα μισθωτούς και ευπαθείες ομάδας του πληθυσμού προχωρεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ύστερα από τα ομαδικά πυρά που δέχθηκε τις δύο τελευταίες ημέρες, τόσο από υπουργούς όσο και από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ομαδικά «φιλικά» πυρά στην οικονομική πολιτική".

"Σκληρή κριτική στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, στους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών και στις κατευθύνσεις του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου άσκησαν χθες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην πολύωρη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή".