Αλέκα Παπαρήγα στην Ομόνοια: Η λαϊκή εξουσία θα διαγράψει το χρέος

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ της θέσης του ΚΚΕ από το σύνολο των κομμάτων του πολιτικού χώρου έκανε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με την ομιλία της στην Ομόνοια, καλώντας τον λαό να αντισταθεί εντασσόμενος στα σωματεία του κόμματος της και ζητώντας εκ νέου εκλογές. Η συγκέντρωση είχε παλμό και συμμετοχή ιδιαιτέρως από τη σπουδάζουσα νεολαία του κόμματος.

Η Αλ. Παπαρήγα τόνισε πως όποια κυβέρνηση και να έρθει, θα πάρει τα ίδια μέτρα και κάλεσε τον λαό να αψηφίσει τις απειλές ότι αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, η χώρα θα βρεθεί δίχως συντάξεις και μισθούς. “Τα δικά τους διλήμματα προσπαθούν να τα μετατρέψουν σε λαϊκά διλήμματα” είπε, ενώ αποστασιοποιήθηκε από την θέση για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου αλλά και το διαχωρισμό του χρέους σε νόμιμο και μη.

Όπως τόνισε “ο λαός με τα δικά του χέρια να πάρει πίσω ότι του χρωστάνε και του ανήκει. Χρωστάνε από την κλεμμένη υπεραξία στην παραγωγική διαδικασία, στην βιομηχανία και την αγροτική παραγωγή. Χτυπάνε αλύπητα την εργατική δύναμη. Χρωστάνε στους εργαζόμενους στον τομέα του εμπορίου, των υπηρεσιών, δημόσιων και ιδιωτικών, χρωστάνε στη μεγάλη πλειοψηφικά των μισθωτών σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις. Χρωστάνε τον τεράστιο πλούτο που έχουν συσσωρεύσει στα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας και αλλού. Χρωστάνε από την ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων, από τις ελλείψεις στον τομέα προστασίας των ανέργων. Χρωστάνε όλα όσα έχει πληρώσει η ελληνική λαική οικογένεια για την παιδεία, υγεία, πρόληψη, υγιεινή και ασφάλεια, στα βαρέα και ανθυγιεινά. Χρωστάνε τους αδίκους άμεσους και έμμεσους φόρους Χρωστάνε τα τεράστια ποσά για πολεμικούς στρατιωτικούς εξοπλισμούς χάριν του ΝΑΤΟ και των τοπικών πολέμων".

Σχετικά με τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων ανέφερε πως “κάθε μορφής διαμαρτυρία, κάθε σταγόνα στο ήδη ξεχειλισμένο ποτάμι της λαϊκής οργής μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα”. Πρόσθεσε όμως ότι το ΚΚΕ στήριξε τους περισσότερους λαικούς αγώνες την τελευταία 20ετία.

Αναφέρθηκε και στα περι προπαγάνδας τονίζοντας ότι “στις πλατείες δεν βρίσκονται μόνο αδικημένοι. Εμφανίζονται ως οργισμένοι στις πλατείες και τα λόμπι ισχυρών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, που προπαγανδίζουν δήθεν έξυπνες λύσεις. Επίσης εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων συγκεκριμένου ρόλου, πρώην και ενδεχόμενα νυν συνεργάτες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ζυμώνουν λύσεις εκσυγχρονιστικές και δήθεν ανανεωτικές, με ένα σκοπό: Να ανανεώσουν τη μόστρα και τίποτε να μην αλλάξει. Να αντιπαραθέσουν το αυθόρμητο στο οργανωμένο κίνημα”.

Κάλεσε τέλος, τον κόσμο να ενταχθεί στα κινήματα του ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ και να φύγει από τα σωματεία τυπικής συμμετοχής.