Η πλατεία γράφει ιστορία...

EΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ «παρών» στις πλατείες δίνουν δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, διαμαρτυρόμενοι για το Μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική, ζητώντας να «φύγουν» κυβέρνηση και τρόικα. Ελπιδοφόρα η εισβολή στο πολιτικό προσκήνιο ευρύτερων μαζών νεολαίας και λαού, που μέχρι τώρα δεν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και πλέον αναζητούν απαντήσεις ενάντια στην ολομέτωπη επιδρομή κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.
Ένα νέο πνεύμα αντίστασης και ανατροπής αναπτύσσεται, κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική - δούλο των τοκογλύφων - τραπεζών και στο μεγάλο κεφάλαιο. Νέα δυναμική και ώθηση διαμορφώνεται στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Ιστορικής σημασίας η μάχη για να μην περάσει η επαίσχυντη συμφωνία του Γ. Παπανδρέου με την ΕΕ και το ΔΝΤ (με τη συναίνεση και της ελληνικής αστικής τάξης), το τρομερό Μνημόνιο 2, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και λεηλασίας των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η χώρα μπαίνει υπό καθεστώς κηδεμονίας της ΕΕ και του ΔΝΤ, για την άμεση εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, φορολογική ληστεία, ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών και άγρια εκμετάλλευση της μισθωτής εργασίας, με τους νέους να προσλαμβάνονται με 500 ευρώ καθαρά…

Το πρόγραμμα αυτό της εξαθλίωσης δεν πρέπει να περάσει. Απαιτείται ένας πανεργατικός - παλλαϊκός ξεσηκωμός, σε δρόμους και πλατείες, με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, με ανάδειξη νέων οργάνων της λαϊκής θέλησης, με μια κοσμοπλημμύρα που θα περικυκλώσει τη Βουλή και κυβερνητικά κτίρια στις άλλες πόλεις και δεν θα επιτρέψει την ψήφιση του επαίσχυντου πακέτου. Σε αυτό τον αγώνα πρέπει να δώσει όλες της τις δυνάμεις η Αριστερά, αντί να πρωταγωνιστεί στον ευρωμονόδρομο και στην εκλογολαγνεία, ή στην επιλογή της σταθερότητας και της πυροσβεστικής περιχαράκωσης. Το στοίχημα της εποχής μας είναι η αντικαπιταλιστική ανατροπή.
εφημερίδα ΠΡΙΝ