Τζότζεφ Στίγκλιτς: Ευρωομόλογα ή αποχώρηση της Γερμανίας από την Ευρωζώνη!

ΜΠΟΡΕΙ για την Άγκελα Μέρκελ να μην υφίσταται θέμα ευρωομολόγων, τουλάχιστον επισήμως, ωστόσο ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζότζεφ Στίγκλιτς διαμηνύει στο ΒΒC ότι το ευρώ θα είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει χωρίς τη θέσπιση τους, φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει ότι θα ήταν καλύτερο από τη Γερμανία να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη αν διαφωνεί με τα ευρωομόλογα!


ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, όπως υποστηρίζει ο αμερικανός οικονομολόγος, και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, η έλλειψη δημοσιονομικών περιθωρίων στις χώρες της Ευρωζώνης που πλήττονται περισσότερο από την κρίση χρέους θα εντείνει το πρόβλημα, εκτός και αν βρεθεί λύση.

Ο Στίγκλιτς δήλωσε ότι η Γερμανία θα υποστεί «σοβαρές συνέπειες» αν οι προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης αποτύχουν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι θα ήταν πιο επωφελής για την επιβίωση του ενιαίου νομίσματος, αν οι Γερμανοί, και όχι μια ταραγμένη χώρα της Ευρωζώνης όπως η Ελλάδα, αποχωρούσαν από το ευρώ!

«Εάν η Ευρώπη αποφασίσει ότι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει περνά μέσα από κάποιο ταμείο σταθεροποίησης ή ταμείο αλληλεγγύης, με τη μορφή ευρωομολόγων, τα οποία η Γερμανία δεν θέλει, αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία θα πρέπει να αποχωρήσει» είπε ο τιμηθείς με το Νόμπελ Οικονομίας 2001. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου