"Κυριαρχικό μας δικαίωμα οι έρευνες" - Απάντηση ΥΠΕΞ Κύπρου στις απειλές!

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ της κυπριακής κυβέρνησης να συνεχίσει απαρέγκλιτα τις προγραμματισμένες έρευνες για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων εκφράζει , σε συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής , η υπουργός εξωτερικών της Κύπρου , Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.


Επίσης χαρακτηρίζει άδικη την υποβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο Fitch .



"Είναι πραγματικά ειρωνικό" λέει χαρακτηριστικά η υπουργός εξωτερικών της Κύπρου "τη στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει και σε διαρθρωτικά μέτρα και σε άλλα οικονομικά μέτρα, τα οποία σίγουρα θα βοηθήσουν την κυπριακή οικονομία, να έρχεται ένας οίκος ο οποίος βασιζόμενος σε απλές εικασίες, δίνει μια υπόθεση που σχετίζεται με τις ελληνικές τράπεζες και δημιουργεί αυτή την πλασματική εικόνα περί κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας".



Αναφορικά με τις απειλές Νταβούτογλου ενόψει της έναρξης των ερευνών (21 Σεπτεμβρίου) για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου ανοιχτά της Κύπρου, η Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή δηλώνει την αποφασιστικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει . "Βεβαίως, οι προγραμματισμοί μας θα συνεχίσουν και όλες οι ενέργειες και οι σχεδιασμοί που είναι σύμφωνοι με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Πρόκειται για άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων"., υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου