Κυβέρνηση εθνικής ενότητας; Γιατί; - Για να σωθούν οι μνημονιακές συνθήκες;

γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ
ΕΧΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ πλέον σαν επικοινωνιακό τέχνασμα του κυβερνώντος κόμματος η ανακύκλωση του θέματος κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, συγκυβερνήσεων, υπερκομματικής ή εκ προσωπικοτήτων. Τέχνασμα που πάντα αναβιώνει αυτή η κυβέρνηση όταν βρίσκεται στα … δύσκολα της, όταν δηλαδή εκβιάζεται από την τρόικα, σπαράσσεται από εσωκομματικές έριδες και αισθάνεται την κοινωνική απαξίωση.

ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ και στον εκβιασμό εκταμίευσης της 5ης δόσης τον περασμένο Ιούνη όπου στήθηκε ένα ολάκερο επικοινωνιακό σκηνικό συναίνεσης-συγκυβέρνησης Πασόκ-ΝΔ για ευρωπαϊκή κατανάλωση και ακόμα προκειμένου να κατευνάσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις (Βάσω Παπανδρέου κ.α.) και σε συνέχεια να αναδείξει τον Βαγγέλη Βενιζέλο σε άτυπο πρωθυπουργεύοντα αφού προηγουμένως τράβηξαν το χαλί … στη ΝΔ!

ΣΤΑ ΤΩΡΙΝΑ αδιέξοδα, της 6ης δόσης, αδιέξοδα από τους εκβιασμούς τις τρόικας και των δανειστών και ακόμα της αδιέξοδης πολιτικής της υποδούλωσης, της ανεργίας και της ύφεσης τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια» στήνουν σενάρια για διευρυμένο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, συγκυβερνήσεις ή υπερκομματικές κυβερνήσεις εκ προσωπικοτήτων και άλλες μπαρούφες… που δεν είναι δυνατόν να προσφέρουν το ελάχιστο στο μείζων εθνικό πρόβλημα που οδήγησε την χώρα αυτή η κυβέρνηση και οι αποτυχημένες συνταγές της τρόικας που υπηρετεί.

Ο γράφων είναι πεπεισμένος ότι την περίοδο αυτή δεν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις ή προσωπικότητες, πλην των γνωστών ...προθύμων, που να είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε συγκυβερνήσεις ή υπερκομματικά σχήματα για να υπηρετήσουν το ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και τη ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ νομίζοντας οι αφελείς ότι μια τέτοια «συμμαχία προθύμων» μπορεί να ευνουχίσει και να εγκλωβίσει την κοινωνία.

ΕΠΕΙΔΗ αυτά τα σενάρια δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από να εξασφαλίζουν τον πολύτιμο για τους δανειστές μας χρόνο προκειμένου αυτοί να ολοκληρώσουν το «φαγοπότι» τους από τις σάρκες τις χώρας, επαναφέροντας την δουλεία στη Ελλάδα του 21ου αιώνα και καταληστεύοντας την δημόσια περιουσία.

ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ η όποια ανακύκλωση σεναρίων συγκυβέρνησης ή υπερκομματικής διακυβέρνησης στην υπηρεσία του μνημονίου είναι εθνικά επιζήμια αφού συντηρεί τα αδιέξοδα και χρεοκοπεί τη χώρα.Η Ελλάδα χρειάζεται άλλου τύπου διακυβέρνηση, όταν αυτό γίνει κατανοητό από πολιτική, πολιτειακή ηγεσία και πολιτικό προσωπικό, τότε ίσως δούμε μια αχτίδα φωτός. Μια ελληνοκεντρική διακυβέρνηση η οποία θα αντιμετωπίσει τους τοκογλύφους δανειστές σαν τέτοιους, θα αναγεννήσει την ελληνική κοινωνία και θα αναδομήσει το κοινωνικό κράτος άλλως οι εξελίξεις θα είναι τραγικές για την κοινωνία, την χώρα, το έθνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου