Από την αρχή με λάθος «συνταγή» - Η συνταγή του Α. Σαμαρά

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung φιλοξενεί άρθρο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τίτλο «Από την αρχή με λάθος «συνταγή», με το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς απαντά στην ουσία στις φωνές εκείνες που μιλούν για απουσία πολιτικής συναίνεσης στην Ελλάδα.

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε απόγνωση διότι παρά τις θυσίες δεν διαπιστώνει βελτίωση. Το καθοριστικό ερώτημα είναι λοιπόν: Γιατί απέτυχε η μέχρι σήμερα πολιτική; Η αποτυχία οφείλεται στο ότι από την αρχή η ’συνταγή’ ήταν λανθασμένη. Σε μια οικονομία που βρίσκεται ήδη σε ύφεση δεν είναι δυνατή η επιβολή όλο και περισσότερων φόρων. Διότι έτσι δεν βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα. Παράλληλα είναι αδύνατη η εφαρμογή ενός προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων από τη στιγμή που το χρηματιστήριο παρουσιάζει πτώση. Μόνο μέσα στους τελευταίους 3 μήνες η αξία της δημόσιας περιουσίας έχει μειωθεί κατά 50%».

Λίγο πιο κάτω ο Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζει: «Κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης δεν θα πετύχει όσο οι Έλληνες δεν βλέπουν ’φως στην άκρη του τούνελ’. Η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής αντικατοπτρίζεται στις συνεχώς διογκούμενες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και την αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια».
DW

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου