Δημαράς: «Έχουμε κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση»

Την Αρκαδία επισκέφθηκε, πρώτη ημέρα της τριήμερης περιοδείας του στην Πελοπόννησο, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς, ο οποίος το μεσημέρι είχε διαδοχικές συναντήσεις με το δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ενώ νωρίς το απόγευμα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Λιγνιτικού κέντρου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη, ο κ. Δημαράς επεσήμανε ότι στη χώρα μας έχουμε κυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση. Εκτίμησε ότι θα αργήσει η διεξαγωγή των εκλογών και τόνισε πως όσο μακραίνει ο βίος αυτής της κυβέρνησης τόσο χειρότερο είναι για τη δημοκρατία».

Έκανε λόγο για «πολιτική ανηθικότητα και διάρρηξη των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικών» ενώ για το αν πιστεύει πως υπάρχει ζήτημα απώλειας εθνικής κυριαρχίας σημείωσε: «Νομιμοποιούμαι απολύτως να πω ότι εκτιμώντας όσα έχουν συμβεί στη Μεσόγειο γύρω μας, είναι φανερό πια ότι αυτός ο κλοιός γύρω από την Ελλάδα, στόχο έχει ένα και μοναδικό, τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο και τους Αμερικανούς να βρίσκονται από πίσω.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες παρεμβάσεις Χρυσοχοΐδη, είπε ότι «μίλησε με τέτοιο τρόπο, που εγώ, ως πολιτικός αντίπαλος με τον κ. Παπανδρέου, ποτέ δεν θα δεχόμουν να διατυπώσω εκφράσεις, όπως αυτές που είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης, που ήταν υπουργός του δύο χρόνια. Που συνυπέγραφε στο υπουργικό συμβούλιο και γνώριζε πολύ καλά τι συμβαίνει, γιατί αυτό ανέλυσε, ό,τι τα ξέραμε όλα κι οδηγήσαμε τη χώρα σε παρακμή πολιτική και οικονομική. Τότε ποιος μπορεί να ζητήσει από μένα χειρότερους χαρακτηρισμούς, τους οποίους ούτε θέλω να κάνω, ούτε καταφεύγω σ' αυτούς κι εν πάση περιπτώσει το αρχαίο ρητό δεν θέλω να επιβεβαιωθεί, ‘δρυός πεσούσης πάς ανήρ ξυλεύεται’ και δεν θα το κάνουμε. Άλλο η πολιτική αντιπαράθεση και θέση κι άλλο είναι χτυπάμε έναν άνθρωπο που είναι αδύναμος πια».

Για τον κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα αποδεικνυόταν ένα πολιτικό πρόσωπο που έχει πει τόσα πολλά ψέματα: «Με ρωτάνε πολλοί. Γιάννη, ο άνθρωπος καταλαβαίνει; ή είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία; Και τους απαντώ όσο μπορώ με ειλικρίνεια και ευθύτητα. Είτε το ένα συμβαίνει, είτε το άλλο είναι υπεύθυνος για εγκλήματα σε βάρος της χώρας. Κι αν θέλετε την γνώμη μου, καταλαβαίνει και πολύ καλά και είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία».

Ο κ. Δημαράς αναφέρθηκε και στις τρέχουσες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ σημειώνοντας ότι «οι δημοσιογράφοι πρέπει να εξαιρεθούν απ' όλα αυτά τα μέτρα. Μου κάνει κατάπληξη που θέλουν να βάλουν ωράριο στους δημοσιογράφους». Ερωτηθείς για τη σχετική τροπολογία που ετοιμάζει η πανελλήνια ομοσπονδία των συντακτών (ΠΟΕΣΥ) δήλωσε ότι «είναι σε γνώση μου, την υπογράφω και θα την στηρίξω στη Βουλή» ενώ επεσήμανε το εμπρόθεσμο της κατάθεσης στην επιτροπή.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών συνεχίζει την περιοδεία του πραγματοποιώντας επισκέψεις αύριο σε Καλαμάτα, Σπάρτη και το Σάββατο στην Αργολίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου