01/04/11

Τέρενς Κουίκ
Η κρίση στα μέσα ενημέρωσης είναι το αποτέλεσμα της άναρχης δόμησης στα ιδιωτικά κανάλια και ραδιόφωνα.

Ο κομπλεξισμός σε συνδυασμό με τη διαπλοκή των πολιτικών δυνάμεων στα τέλη της δεκαετίας του 80 και στις αρχές του 90 δεν άφησαν να χτιστούν ...

«Πετρέλαιο δε θα βγάλετε από το Αιγαίο, ούτε φυσικό αέριο από το θαλάσσιο βυθό της Κρήτης, αν δεν συνεργαστείτε και δεν το μοιράσετε μαζί μας». Αυτό το μήνυμα στέλνει στην Ελλάδα με τις αποκλειστικές δηλώσεις του στο newsbomb.gr ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ενέργειας της Τουρκίας, Νεστέντ Παμίρ, ο οποίος είναι και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας.

Κάνουμε έκκληση, αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα του ΙΔΜΑ, στον Πρωθυπουργό να μη μεταβεί στο Ερζερούμ. Ο ελληνικός λαός δεν το θέλει. Ξέρει την εθνική καταστροφή προς την οποία βαδίζουμε από αρκετά ήδη χρόνια και τις μυστικές αντίθετα με την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία διαπραγματεύσεις και δεν θα την συγχωρήσει ......

Υπάρχουν και κάποιοι που τολμούν να μιλήσουν και δε μασάνε τα λόγια τους ακόμη κι όταν είναι σύμβουλοι του πρωθυπουργού. Έτσι και το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου το οποίο λειτουργεί ατύπως συμβουλευτικά στον εκάστοτε πρωθυπουργό. Σε ψήφισμά του το Ιδρυμα εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και ειδικά στο κομμάτι εκείνο που αφορά σενάρια συνεκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου στο Αιγαίο.

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της Αριστεράς στην υπογραφή της πρώτης επιχειρησιακής σύμβασης, στη γαλακτοβιομηχανία ΝΕΟΓΑΛ της Δράμας. Καλούν το λαό και τα συνδικάτα να σημάνουν συναγερμό και να σταματήσουν την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου. 

Σε αναγκαστική εκκαθάριση το Κανάλι...
Νίκος Χατζηνικολάου και Θόδωρος Ρουσόπουλος έχοντας πίσω τους τον Βαρδή Βαρδινογιάννη του οποίου είναι "παιδιά", αγοράζουν με χαμηλό τίμημα, μόνο την συχνότητα του ALTER.

ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: Δεν είμαστε χωροφύλακες των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Κάθριν Άστον και οι υπουργοί Εξωτερικών του Πακιστάν και του Αφγανιστάν Σαχ Μαχμούντ Κουρεϊσί και Ζαλμάι Ρεσούλ είναι οι καλεσμένοι-ομιλητές ....

Απ' όλες τις ευχές των ημερών, μαζεμένες και επιφυλακτικές για να μην ακουστούν ως ύβρις, πήρα και κράτησα μια. Την καταθέτω προς όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες ως γνήσια και πηγαία. Προσωπική και συλλογική. Προερχόμενη από εκείνη τη βάση του λαού που δεν υποψιαζόμαστε, καθώς παραμένει βουβή, αλλ' ίσως όχι άπραγη.

Πλήρης σύγχυση διακρίνει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περί Σύστασης Ανεξάρτητης Αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ελέγχου περιουσιακής κατάστασης.

Οι επιλογές που κάνει η κυβέρνηση δεν είναι νομοτελειακές. Είναι μια επιχείρηση βίαιης ανακατανομής του εισοδήματος υπέρ του κεφαλαίου. Γι’ αυτό διαλύετε το Δημόσιο, γι’ αυτό νομοθετείτε την εργασιακή ζούγκλα. Και για να τα δικαιολογήσει λέει ψέματα.

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Προκαλεί το κοινό αίσθημα εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2011 με την οποία διατηρούνται οι θέσεις δημοσιογράφων σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες ακόμα κι αν έχουν αδειάσει οι θέσεις αυτές από πλεονάζοντες δημοσιογράφους.

Άμεσες ενέργειες μεταξύ των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας για την κατάρτιση γεωπολιτικού, οικονομικού και τεχνικού σχεδιασμού σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου σε ολόκληρη την περιοχή γύρω από την Κύπρο, εισηγείται, με δηλώσεις του στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Έλληνας εμπειρογνώμονας, Ηλίας Κονοφάγος, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων της Ελληνικά Πετρέλαια.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.