01/06/11

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει στη Γερμανία το σκάνδαλο διοξίνης στη γερμανική βιομηχανία παρασκευής ζωοτροφών. Για τεράστιες ελλείψεις στο πεδίο του ελέγχου τροφίμων κάνει λόγο ο Σύνδεσμος των Γερμανών Επιθεωρητών.

Οι παρακάτω σκέψεις βασίζονται σε δύο πεποιθήσεις, οι οποίες αποτελούν μάλλον κοινό τόπο πλέον σ’ όσους Έλληνες επέτρεψαν στον εαυτό τους να στοχαστεί λίγο περισσότερο πάνω στην πολύμορφη κρίση που πλήττει την χώρα: (α) Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήρθε για να λύσει προβλήματα, αλλά για να προβληματοποιήσει σ’ ένα διαφορετικό πλαίσιο τις οικονομικές, διεθνείς και υπερεθνικές σχέσεις της χώρας ....

Τα επόμενα 24ωρα ο Έλληνα πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου συνοδευόμενος από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα θα βρεθεί στο Ερζερούμ της Τουρκίας για να μετάσχει (στις 7 Ιανουαρίου) στην ετήσια «Διάσκεψη Τούρκων Διπλωματών», στην οποία μάλιστα συμμετέχουν υπουργοί Εξωτερικών των παραδοσιακών κρατών – συμμάχων της Τουρκίας, όπως του Πακιστάν και του Αφγανιστάν.

του Γιώργου Τράγκα στο tragasnet
Σιγά σιγά όπως και την εποχή της 7ετίας θα έχουμε λίγες και πειθήνιες εφημερίδες, κανάλια και ραδιόφωνα. Τότε περνούσε ο λογοκριτής πριν τυπώσουμε και πού και πού οι άνδρες της ΕΣΑ του Ιωαννίδη στα γραφεία. Τώρα, ο οικονομικός βρόγχος κάνει την ίδια δουλειά. Φιμώνει το ίδιο αποτελεσματικά.

ΤΗΝ ΩΡΑ που γράφονται αυτές οι αράδες ο έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται καθ’ οδό προς το Erzurum της Ανατολικής Τουρκίας για να παραστεί (!) στο παγκόσμιο συνέδριο των τούρκων διπλωματών, τον σκληρό πυρήνα του κεμαλικού κατεστημένου, νομιμοποιώντας έτσι ο «επίβουλος» και με την παρουσία του την επιθετική πολιτική των τούρκων και τα σχέδια του «νεοθωμανισμού» για Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο και όχι μόνο.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.