01/14/11

Βόλφγνανγκ Σόιμπλε
Ο Βόλφγνανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι τα 750 δις δεν συνιστούν πραγματικό μέγεθος γιατί ακόμη δεν έχουν πιστοποιηθεί ως πρώτης τάξεως πιστώσεις, δηλαδή ΑΑΑ. «Αυτό ίσως να προκαλεί ανασφάλεια στις αγορές. Γι΄ αυτό ας φροντίσουμε να δώσουμε πραγματική διάσταση στο ποσό αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ «παίγνιο» βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία, το οποίο περιλαμβάνει τις πολεμικές αποζημιώσεις, την Κύπρο και το ελληνικό χρέος
Αρχικά, όπως ανακοινώθηκε χθες από την κυβέρνηση, κατατέθηκε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ΔΔΧ) αίτημα της Ελλάδας να παρέμβει στην δίκη μεταξύ Γερμανίας-Ιταλίας που εκκρεμεί ενώπιον του....

MΠΟΡΕΙ η Ελλάδα να μην αναγνωρίζει την ΑΟΖ της, αλλά πρόλαβε και την αναγνώρισε το Ισραήλ! Στους χάρτες που έδωσε στην δημοσιότητα το Τελ Αβίβ αναγνωρίζεται 100% η ελληνική ΑΟΖ, η οποία συνεχίζεται με την ΑΟΖ της Κύπρου! Δηλαδή, αναγνωρίζεται (το έτσι ή αλλιώς γεγονός) ότι το Καστελόριζο επεπτείνει την ελληνική ΑΟΖ μέχρι το όριο της ΑΟΖ της Κύπρου.

Αθήνα, 13.1.2011
Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης υπέρ της Ιταλίας προς απόκρουση της γερμανικής προσφυγής με την οποία επιδιώκει την αναγνώριση του δικαιώματος της ετεροδικίας και συνεπώς την ακύρωση της κατάσχεσης ακινήτων του γερμανικού κράτους, κειμένων στην Φλωρεντία της Ιταλίας, για την μερική ικανοποίηση των θυμάτων του Διστόμου.

ΣΟΚ προκαλούν τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του International Labor Organization για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αλλά και για τον υπεράριθμο, όπως μας χρεώνουν, αριθμό δημοσίων υπαλλήλων. Στοιχεία που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις τοποθετήσεις του ΔΝΤ. Κι εμείς ως απλοί πολίτες αναρωτιόμαστε τι πραγματικά ισχύει;

ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στην κατηγορία “junk” προχώρησε o οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, εκφράζοντας τις έντονες αμφιβολίες του για την δυνατότητα της χώρας να βγει από την κρίση χρέους που προκαλεί αναταράξεις στην ευρωζώνη.
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης υποβάθμισε την Ελλάδα στο ΒΒ+ από το ΒΒΒ- διατηρώντας τη χώρα σε αρνητική προοπτική.

Το newsbomb.gr παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό σε σημασία αυστηρά απόρρητο μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ προς την αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών, που αποκαλύπτει τη μυστική διπλωματία της κυβέρνησης Σημίτη για την εξυπηρέτηση στόχων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, στο νέο του βιβλίο «Πέρα από το Κραχ - Ξεπερνώντας της πρώτη κρίση της παγκοσμιοποίησης», αποδίδει ευθύνες στη πολύμηνη καθυστέρηση του Γ. Παπανδρέου να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρεωκοπίας της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία». 

της Σοφίας Βούλτεψη
Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ της κυβέρνησης με το προσωπικό των ΔΕΚΟ και τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, «τα σπλάχνα από τα σπλάχνα» του ΠΑΣΟΚ, οδηγήθηκε χθες στα άκρα με την οξύτατη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΣΚΕ και φέρει τις υπογραφές 102 στελεχών της, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου, εκ των πλέον θερμών υποστηρικτών του Γ. Παπανδρέου στην εσωκομματική μάχη του Σεπτεμβρίου 2007.

Σάββας Ρομπόλης
ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ότι η ανεργία το 2011 θα ανέλθει στο 22% εξέφρασε ο επιστημονικός διευθυντής στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, Σάββας Ρομπόλης, μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ .
Ο κ.Ρομπόλης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη της ανεργίας, υπογραμμίζοντας πως τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχουν καταγραφεί τόσο υψηλά ποσοστά μόλις σε ένα μήνα.

ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ χρόνο περιορίζοντας αμφισβητήσεις και πιθανές διαρροές στο εσωτερικό της επιχειρεί τώρα η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ και τις ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα. Με ένα 12σέλιδο κείμενο που υπογράφεται από 102 προέδρους δευτεροβάθμιων οργανώσεων, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών, ο συνδικαλιστικός πυλώνας του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί, με μια πιο διαλλακτική ρητορική, να κάνει άνοιγμα και προς τις άλλες συνδικαλιστικές κινήσεις, ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση ....

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.