01/20/11

ΤΙΣ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΕΣ εκφράσεις που έχουν διατυπωθεί από το πάλαι ποτέ «βρώμικο 89» ανταλλάσουν με δημόσιες ανακοινώσεις του βουλευτές και δικαστές με φόντο την υπόθεση της Siemens αλλά και γενικότερα τα φαινόμενα ατιμωρησίας πολιτικών προσώπων.

της Κατερίνας Κιτίδη
ΕΝΑ ΜΗΝΑ σχεδόν διήρκεσαν οι κινητοποιήσεις στην Τυνησία ενάντια στην ανεργία, τη φτώχεια και την αυταρχική κυβέρνηση του Μπεν Αλί και τελικά οι διαδηλωτές πέτυχαν ο ισόβιος ηγέτης της χώρας και προνομιακός συνομιλητής Aμερικανών και Eυρωπαίων να φύγει νύχτα και ταπεινωμένος από τη χώρα.

του Γιώργου Τράγκα
ΚΟΧΛΑΖΕΙ ο κόσμος γύρω μας. Ο Πρόεδρος της Τυνησίας έφυγε με την οικογένειά του, ενώ έπεφταν νεκροί στους δρόμους οι διαδηλωτές στις συγκρούσεις με τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Τα Ηλύσια Πεδία, η Γαλλία, στενή φίλη της Τυνησίας, δεν τον έκαναν δεκτό και κατέληξε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Τα συνθήματα της εξέγερσης είναι κατά της πείνας, της ανεργίας και της διαφοράς...

ΑΥΣΤΗΡΕΣ συστάσεις προς τους υπουργούς να είναι «προσεκτικότατοι» σε ό,τι αφορά στα θέματα του χρέους της χώρας και να ακολουθούν «επ’ ακριβώς» τη γραμμή του υπουργείου Οικονομικών, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, λίγες ημέρες μετά την τοποθέτηση του Θεόδωρου Πάγκαλου υπέρ της επιμήκυνσης του συνολικού χρέους της χώρας.

ΠΑΡΟΤΙ στην Αθήνα οι αρμόδιοι υπουργοί κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να το διαψεύσουν, ενώ ο Πρωθυπουργός συνέστησε στα στελέχη της κυβέρνησης να μιλούν με μεγάλη προσοχή για το θέμα, στην Γερμανία συζητούν πλέον ανοικτά για τα σενάρια ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας: ο νέος οικονομικός σύμβουλος της Μέρκελ δηλώνει ανοικτά σε τρεις γερμανικές εφημερίδες, ότι είναι αναπόφευκτη κάποια μορφή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους!

ΣΤΑ ΟΡΙΑ της πολιτικής της αντοχής καλείται να φθάσει το προσεχές, κρίσιμο δίμηνο η κυβέρνηση, καθώς πιέζεται ασφυκτικά από την Γερμανία να παρουσιάσει στην τρόικα αναλυτικό σχέδιο πρόσθετων μέτρων σκληρής λιτότητας μέχρι και το 2014, με στόχο συνολικής εξοικονόμησης άνω των 12 δις. ευρώ....

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.