02/07/11

«Η νέα πραγματικότητα του κρατικού καπιταλισμού». Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, ο τίτλος δεν αφορά κάποια ημερίδα αριστερού κόμματος, αλλά μια από τις πολλές συζητήσεις που περιλάμβανε το πρόγραμμα στο Νταβός.
«Είκοσι χρόνια νωρίτερα η συζήτηση για την ελεύθερη αγορά και τον κρατικό έλεγχο φαινόταν να έχει λήξει υπέρ των αγορών. Ομως η πρόσφατη κρίση έχει φέρει τη συζήτηση ξανά στο προσκήνιο, καθώς οι κυβερνήσεις έχουν αναγκαστεί να αναλάβουν τον έλεγχο σε αποτυχημένες τράπεζες και να εξαγοράσουν άλλους τομείς της οικονομίας» αναφέρεται στο επίσημο site του Forum.

Β. Βιλιάρδος
του Βασίλη Βιλιάρδου*
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ οι αγορές, θα ιδιωτικοποιηθούν τα κράτη, μετατρέποντας τους Πολίτες είτε σε θλιβερά, εξαθλιωμένα υποζύγια των αυτονομημένων κεφαλαίων τους, είτε σε υπηκόους απολυταρχικών καθεστώτων
Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω τη Γερμανία, νομίζω ότι δεν αποτελεί τον αληθινό «τρομοκράτη» της Ελλάδας ή της Ευρώπης.

Η ΛΙΣΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ του ΟΑΕΔ μακραίνει, με τους εγγεγραμμένους στα μητρώα του να φτάνουν στους 653.552, αυξανόμενοι κατά 4,18% τον Δεκέμβριο του 2010 σε σχέση με τον ακριβώς προηγούμενο μήνα. Από αυτούς, περίπου 400.000 δεν παίρνουν ούτε το πενιχρό επίδομα ανεργίας, ενώ οι αναγγελίες προσλήψεων μειώθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 11,42% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2009.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ξημερώνει όχι μόνο για τη θνήσκουσα Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την χειμαζόμενη Ευρώπη. Το σχέδιο της Μέρκελ, το επονομαζόμενο και «Σύμφωνο σύγκλισης και ανταγωνιστικότητας», με την αναγκαστική συμφωνία του Σαρκοζί, αναμένεται να προχωρήσει χωρίς σπουδαία εμπόδια. Οι ενστάσεις κάποιων χωρών για ειδικά τους προβλήματα κατά κανόνα ξεπερνιούνται στην εποχή της τερατώδους «κρίσης χρέους» που σαρώνει τη Γηραιά Ήπειρο και ειδικότερα την Ευρωζώνη.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ στη Κύπρο θα πραγματοποιήσει μεθαύριο Τετάρτη τεχνικό κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί το ΔΝΤ για τη σύνταξη και κατάρτιση των ετήσιων εκθέσεών του.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.