02/11/11

ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την ελληνική κυβέρνηση για αποκρατικοποιήσεις τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ, ποσό που ξεπερνάει κατά πολύ τα 7 δισ. που είχαν προγραμματιστεί μέχρι και το 2013, προανήγγειλε κατά τη συνέντευξη τύπου της τρόικας ο Σερβάς Ντερούζ. Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τράα είχε προτείνει στην Ελλάδα να επαναγοράσει χρέος, πουλώντας κρατική περιουσία.

του Νίκου Χατζηνικολάου στο real.gr
Η ΗΓΕΤΙΚΗ ομάδα του ΠΑΣΟΚ «μαγειρεύει» εκλογικό αιφνιδιασμό! Οι πληροφορίες της «R» προέρχονται από τον σκληρό πυρήνα των πολιτικών συνομιλητών του πρωθυπουργού και είναι απολύτως έγκυρες. Σύμφωνα με αυτές, ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί ότι αν η κυβέρνησή του επιτύχει τις επόμενες εβδομάδες «μια καλή συμφωνία» στις Βρυξέλλες, θα ήταν συμφέρον για τον ίδιο και για το κόμμα του να στήσει αμέσως κάλπες, με πιθανότερη ημερομηνία την 27η Μαρτίου.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ γελοιοποίηση υπέστη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Μπεγλίτης δηλώνοντας πλήρη άγνοια για την στρατιωτική άσκηση Καταστολής Πλήθους που διεξήχθη από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία στο Κιλκίς. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, συνέχισε να ψεύδεται, ακολουθώντας

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ χρεοκοπίας της Ελλάδας και άμεσης ένταξης της Πορτογαλίας, με τρόπο σχεδόν εκβιαστικό, στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης, τροφοδοτεί ευθέως πλέον η γερμανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να οδηγήσει την κρίση σε νέα κορύφωση, ώστε να περάσουν με λιγότερες αντιστάσεις οι ολοκληρωτικές προτάσεις της για «σιδηρά» οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη.

Σε παιχνίδι λέξεων και εντυπώσεων για να μη σταλούν «λάθος μηνύματα» στις διεθνείς αγορές και το εσωτερικό της χώρας, αναλώνονται κυβέρνηση και Τρόικα.
Καθώς ελεγκτές και ελεγχόμενοι δε μπορούσαν μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής να συμφωνήσουν στις λέξεις «κλειδιά»

Π. Ρουμελιώτης
Δημοσιονομική εξυγίανση με οποιοδήποτε κόστος συστήνει για την Ελλάδα ο εκπρόσωπός της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, εκτιμώντας ότι η χώρα «εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κοντά στην πτώχευση» και πως «όσοι ισχυρίζονται ότι το 2013 με τη λήξη του μνημονίου λήγουν και τα προβλήματα, απατώνται».

Με την ανεργία να αναρριχάται κοντά στα επίπεδα του 13,9% τον Νοέμβριο 2010 και τον πληθωρισμό να τρέχει με 5,2% τον Ιανουάριο 2011, η ελληνική οικονομία και κοινωνία βρίσκεται υπό συνεχή μεγάλη πίεση.

Με πρόστιμο 200 ευρώ και αφαίρεση άδειας, διπλώματος και πινακίδων θα τιμωρούνται όσοι δεν πληρώνουν διόδια σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Υποδομών. Επίσης ποινικοποιείται η άρνηση καταβολής του προβλεπόμενου προστίμου από πολίτες που εντοπίζονται να μην έχουν ακυρώσει εισιτήριο.

Με τη στήριξη της Ν.Δ. εγκρίθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη λειτουργία καμερών ασφαλείας σε δημόσιους χώρους, καθώς και το υποχρεωτικό προληπτικό φακέλωμα των δεδομένων των ηλεκτρονικών επικοινωνιών των πολιτών (μέσω σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και Ιντερνετ) για 12 μήνες.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.