02/12/11

ΟΜΟΛΟΓΙΑ αποτυχίας. Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί το γεγονός ότι μετά από οκτώ μήνες σκληρής εφαρμογής του Μνημονίου διαπιστώνεται ότι όχι μόνο δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα, αλλά και ότι το δημοσιονομικό περιβάλλον έχει επιβαρυνθεί.

από Real.gr
ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ φέρεται να απείλησε , σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του real.gr , ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατάς τη διάρκεια των έντονων αντιπαραθέσεων που υπήρχαν στο κυβερνητικό πεδίοπ για τους χειρισμούς του «τσάρου» με την τρόικα.

από NewsBomb
ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, οδηγεί τον Γ. Παπανδρέου η εντολή του ΔΝΤ για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας!
Μία δραματική νύχτα πέρασε το επιτελείο της κυβέρνησης, αφού η πλειοψηφία των υπουργών δεν είχε ιδέα για τις ανακοινώσεις στις οποίες προχώρησε η τρόικα!

ΣΕ ΜΕΙΖΟΝ πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα για αποκρατικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντομινίκ Στρος Καν, μετέφερε το μήνυμα

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ της ελληνικής οικονομίας στο δεύτερο μισό του 2011 και θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2012 (από ύφεση 3% για το σύνολο του 2011), προβλέπει η επικαιροποίηση του μνημονίου, στην οποία συμφώνησαν το υπουργείο Οικονομικών και οι επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο του ελέγχου της οικονομίας και της εκταμίευσης της 4ης δόσης του δανείου.

ΠΡΟΟΔΟΥΣ αλλά και καθυστερήσεις εντόπισαν οι ελεγκτές της τρόικας κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησαν αυτή την εβδομάδα, δηλώνοντας πάντως πως απαιτούνται ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 δισ. ευρώ θα πρέπει να εισπραχθούν το 2011-2012.

«Σκληρή απάντηση» στην τρόικα, που απαίτησε ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ ως το 2015 δόθηκε τα ξημερώματα με γραπτή κυβερνητική ανακοίνωση. Στην απάντηση του Γιώργου Πεταλωτή ασκείται βέβαια  κριτική σε συμπεριφορές της τρόικα αλλά παράλληλα επιβεβαιώνονται και οι σχεδιασμοί  της κυβέρνησης για μεγάλης έκτασης ιδιωτικοποιήσεις.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.