02/18/11

από το ΑπολίτιστοΣτέκι
"Ο πρώην πρωθυπουργός σέβεται το αξίωμα, το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και όλους όσοι τον έχουν υπηρετήσει. Όμως, είναι αξίωμα που σε καμία περίπτωση δεν τον ενδιαφέρει και δεν του πηγαίνει".
Οι κύκλοι Καραμανλή ξαναχτύπησαν και απάντησαν σε

από το NewPost
ΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ παροχή μοιάζει η υπόσχεση της κ. Κατσέλη για εκταμίευση 300 εκ. ευρώ που αφορά προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας, εξασφαλίζοντας παράλληλα 70.000 θέσεις εργασίας.

από το NewPost
Υψηλοί τόνοι και έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί επικράτησαν στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Αλ. Τσίπρα για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.

από το DefenceNet
ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ έως τις 20 Μαρτίου δόθηκε από την Ρωσία στην Ελλάδα και την Βουλγαρία για να εξοφλήσoυν το συσσωρευμένο χρέος των 7,3 εκατομμυρίων ευρώ για τη λειτουργία της διεθνούς εταιρείας του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Άυτό ήταν το αποτέλεσμα των διήμερων διαπραγματεύσεων της κοινοπραξίας στην Ρώμη, με την

από το Reporter
Η ΚΡΙΣΗ ΦΕΡΝΕΙ στην Αθήνα τους διεθνείς «σαράφηδες». Ξένες εταιρίες που αγοράζουν τα χρυσαφικά και τα ασημικά των «στριμωγμένων» απο την κρίση πολιτών έναντι σχετικά χαμηλών τιμών, τα λιώνουν και τα εμπορεύονται στα διεθνή χρηματιστήρια, φτάνουν πλέον στην Αθήνα προκειμένου να «διευκολύνουν» τους Έλληνες  που

από Reporter
ΧΑΡΤΕΣ ΕΔΩΣΕ  στη δημοσιότητα το Τελ Αβίβ, στους οποίους αναγνωρίζεται ως 100% η ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), η οποία αποτελεί συνέχεια εκείνης της Κύπρου. Η δημοσιοποίηση αυτή γίνεται ενώ ακόμα η ΑΟΖ δεν έχει αναγνωρισθεί ούτε από την Ελλάδα λόγω της

από το BankingNews
ΜΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ και νομικά αδύναμη είναι η λύση του ευρωομολόγου, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός επί των Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Werner Hoyer, σχολιάζοντας την απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου που ενέκρινε τα σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

ΣΦΟΡΔΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σημειώθηκε στην Βουλή με αφορμή ερώτηση του κ. Τσίπρα για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.

ΣΕΙΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝ αλλαγών από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας, μερικές από τις οποίες μάλιστα θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή. Μάλιστα, θα εφαρμοστούν πιλοτικά σε 110 με 130 Δηµοτικά και Γυµνάσια τον προσεχή Σεπτέµβριο, με προοπτική να γενικευθούν από την σχολική χρονιά 2012-13 σε όλα τα σχολεία.

ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ όλος ο κόσμος έβλεπε την Ελλάδα να παραλύει από διαδηλώσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Πριν λίγες εβδομάδες διαδηλώσεις ξέσπασαν στην Τυνησία και αργότερα στην Αίγυπτο όπου και οδήγησαν σε παραιτήσεις των δεσποτικών κυβερνήσεων και στην ελπίδα για δημοκρατία.

Jens Weidmann
Ο Jens Weidmann, οικονομικός σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου, κυρίας Ανγκελα Μέρκελ θα διαδεχθεί τον Κ. Axel Weber ως διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, όπως τονίζουν σήμερα κυβερνητικές πηγές.

από την ΑΥΓΗ
ΠΛΗΡΩΣ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ μένει η κυβέρνηση, καθώς, μετά τους παράγοντες της τρόικας και της Ε.Ε. (Γιούνκερ κ.ά.), και τα επίσημα κείμενα διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της ότι δεν προτίθεται να πουλήσει δημόσια περιουσία και, μάλιστα, θα προωθήσει σχετικά νομική ρύθμιση, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός.

του Αθανασίου Έλλις στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Η ΧΩΡΑ ΒΙΩΝΕΙ τις τελευταίες ημέρες ένα θέατρο του παραλόγου που προσβάλλει τη νοημοσύνη. Με τον ατυχή χειρισμό της υπόθεσης της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, η κυβέρνηση κατάφερε να προκαλέσει σύγχυση στον ελληνικό λαό, ένταση με τους δανειστές μας, που θα έχει συνέπειες και έκπληξη στις διεθνείς αγορές που διαπιστώνουν επιστροφή της αναξιοπιστίας.

Ντέιβιντ Χόλεϊ - Σύμβουλος ΔΝΤ
Το ΔΝΤ «κάρφωσε» με τον τρόπο του την ελληνική κυβέρνηση ότι ήταν εκείνη που σχεδίασε την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Ο σύμβουλος του τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόλεϊ, κληθείς να σχολιάσει ποιανού ήταν η πρωτοβουλία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας,

από το ΠΟΝΤΙΚΙ
ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ πάλι οι Τούρκοι… Με πηχυαίους τίτλους στα δημοσιεύματα τους μιλούσαν για τα 598 ελληνικά νησιά πλήρους κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου, τονίζοντας ότι αργά ή γρήγορα η Ελλάδα θα αναγκαστεί να τα βγάλει στο σφυρί για να μην χρεοκοπήσει.

από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ με τη διαφάνεια των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) δεν πρέπει να αφορά τους εργαζόμενους και είναι αποπροσανατολιστική. Ανεξάρτητα από το εάν ορισμένες ΜΚΟ λένε ότι επιτελούν κάποιο έργο και κάποιες άλλες χρηματοδοτούνται απλά για ...να υπάρχουν, ένα είναι δεδομένο και ένα πρέπει να ...

από DefenceNet
ΕΛΛΗΝΙΔΑ που υπηρετούσε στον Στρατό των ΗΠΑ έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από τους άνδρες συναδέλφους της στο Ιράκ, οι οποίοι μάλιστα βιντεοσκόπησαν τον βιασμό της! Πρόκειται για την 29χρονη Παναγιώτα Μπερτζίκη, η οποία κατέθεσε αγωγή εναντίον του αμερικανικού Πενταγώνου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

από το NEWSCODE
ΕΚΡΥΘΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στην κυβέρνηση με ορατή πλέον την έλλειψη συντονισμού του κυβερνητικού έργου, αλλά σύμπνοιας μεταξύ των υπουργών της.
Έκδηλη είναι επίσης και η απογοήτευση στα πρόσωπα παλιών και εμπειρών υπουργών, που όχι μόνο δεν

από την Deutsche Welle
Η ΕΝΑΡΞΗ μιας συζήτησης που ήδη προκαλεί αντιδράσεις. Το ευρωκοινοβούλιο προτείνει μέτρα για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών συστημάτων στα κράτη-μέλη και στέλνει πολιτικό μήνυμα στην Κομισιόν να αρχίσει διαβουλεύσεις.

Author Name