02/21/11

ΣΕ ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΑ ΥΨΗ ύψη έχει ήδη φτάσει το δημόσιο χρέος, στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του Μνημονίου και του προγράμματος “εξυγίανσης” της τρόικας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 42 δις ευρώ φτάνοντας συνολικά τα 340,2 δις ευρώ μόνο το 2010!

Γιάννης Μιχελάκης,
εκπρόσωπος ΝΔ
ΕΝΝΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ προς τον πρωθυπουργό, που χρήζουν απάντησης, θέτει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, έπειτα από τις αποκαλύψεις-σοκ του Ντομινίκ Στρος Καν για το… πόσο νωρίς ο κ. Παπανδρέου είχε σκεφτεί την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ. Τα ερωτήματα και η δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη έχουν ως εξής:

Του Σταύρου Χριστακόπουλου στο ΠΟΝΤΙΚΙ
Η δήλωση του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009, ούτε δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα μας, παρότι δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, για πολλούς ήταν κεραυνός εν αιθρία.

του Χρηστου Γιανναρα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ να μην υπάρχουν στο κυβερνών κόμμα βουλευτές, έστω μετρημένοι στα δάχτυλα, ικανοί να βλέπουν πού έχει οδηγήσει τη χώρα ο πρωθυπουργός αρχηγός τους. Δεν γίνεται, είναι αδιανόητο. Τουλάχιστον όσοι χλευάστηκαν κάποτε για «πατριωτισμό», όσοι διακινδύνευσαν κομματικά υπερασπίζοντας τη νοημοσύνη τους, όσοι θήλασαν με το μητρικό γάλα αίσθηση εντιμότητας και αυτοσεβασμού. Δεν μπορεί να μένουν αμέτοχοι στον πανικό που απλώνεται σαν ρίγος στη χώρα.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.