03/09/11

ΣΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ που είχε το πρωί της Τετάρτης με Έλληνες δημοσιογράφους λίγο πριν αναχωρήσει για τη Θράκη, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου έκανε πρόταση για την άρση του casus belli.

ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ στο τεύχος που κυκλοφορεί αυτήν την Πέμπτη το παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ. Τι διαπραγματεύθηκε ο Στρος Καν και τι συμφώνησε με την ελληνική κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει ο Γάλλος δημοσιογράφος που έκανε τη συνέντευξη με τον επικεφαλής του ΔΝΤ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ και σήμερα η σειρά των δημοσιευμάτων στο γερμανόφωνο τύπο για την ελληνική οικονομία, με σχόλια μάλλον δυσοίωνα για τις προοπτικές της.
«Η Αθήνα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης», επιγράφει το άρθρο της η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung και επισημαίνει για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Moody’s:

ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ κατ’ οίκον ενδέχεται να τεθεί ο ηγέτης των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν σύμφωνα με δυτικές «δεξαμενές σκέψεις» οι οποίες επικαλούνται τοπικές πηγές.
Ο ιστορικός αρχηγός του ΡΚΚ και «εθνάρχης» των Κούρδων της Τουρκίας μπορεί να «απελευθερωθεί» από τις φυλακές του Ιμραλί

"Χαστούκι" αποτελεί για την Τουρκία το ψήφισμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο ζητεί μεταξύ άλλων την άρση του Casus belli απέναντι στην Ελλάδα.
Στο ψήφισμα χαρακτηρίζεται «λυπηρό» το γεγονός ότι δεν έχει ανακληθεί η απειλή του casus belli και ζητείται από την τουρκική κυβέρνηση

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ επίσκεψη-αστραπή του Αμερικανού υπουργoύ Οικονομικών στην Φραγκφούρτη και το Βερολίνο με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Tίμοθι Γκάϊτνερ να προειδοποιεί την γερμανική ηγεσία και τον Ζ.Κ.Τρισέ ότι "τυχόν κατάρρευση της Ελλάδας, αλλά και της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγή των ισορροπιών σε ολόκληρη της ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά και στην δυτική οικονομία γενικότερα".

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.