03/22/11

του Γιώργου Δελαστίκ
ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ προξένησε η πρωτοφανής εδώ και μισόν αιώνα επιθετικότητα που επέδειξε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατά της Λιβύης, βάζοντας τα γαλλικά βομβαρδιστικά να αρχίσουν πρώτα τις αεροπορικές επιδρομές κατά της χώρας αυτής. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν κατέρρευσε η γαλλική αποικιακή αυτοκρατορία, με κορυφαία στιγμή την αιματηρότατη ανεξαρτητοποίηση της Αλγερίας, το 1962,  ουδέποτε το Παρίσι είχε

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ η πολεμική ετοιμότητα των ελληνικών πολεμικών αεροδρομίων της Δυτικής Ελλάδας (Άκτιο, Άραξος, Ανδραβίδα) και της Κρήτης, καθώς και των βάσεων αντιαεροπορικών πυραύλων S-300PMU1 στην Κρήτη, όπου τα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της αντιαεροπορικής Μοίρας, τουλάχιστον, δείχνει ότι μπορεί να λειτουργήσει παρά το γεγονός ότι συντηρείται εξαιρετικά φτωχά λόγω της μη υπογραφής σύμβασης υποστήριξης με την Ρωσία.

του Νίκου Χατζηνικολάου
Η ΣΧΕΣΗ πολιτικών - πολιτών βρίσκεται σήμερα στο χειρότερο σημείο των τελευταίων 35 ετών. Τα περιστατικά αποδοκιμασίας υπουργών και πρώην υπουργών, που βλέπουν καθημερινά το φώς της δημοσιότητας, είναι χαρακτηριστικά. Η ελληνική κοινωνία «βράζει».

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.