03/23/11

Το ιταλικό σκάφος Explora
ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ στο θέμα του ιταλικού σκάφους «Explora» (φωτό) και της πειρατείας μέσα στην ελληνική υφαλακρηπίδα από την τουρκική κορβέτα "Badirma" - που επιβεβαιώνει, δυστυχώς, τον χαρακτηρισμό που έδωσε το defencenet.gr για «Ίμια νο2» - είχαμε τις τελευταίες ώρες: Η εταιρεία του ιταλικού σκάφους για να πλεύσει και να ολοκληρώσει την αποστολή της εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ επικρατεί στο αμερικανικό Κογκρέσο για την απόφαση του Μπάρακ Ομπάμα να συμμετάσχει στον πόλεμο εναντίον της Λιβύης. Του επιρρίπτουν πως δεν ρώτησε, ούτε ενημέρωσε προηγουμένως το Κογκρέσο.
 Ο Δημοκρατικός βουλευτής Ντένις Κούτσινιτς είναι οργισμένος με τον πολιτικό του φίλο αλλά και πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ αποσύρει τις ναυτικές της δυνάμεις στη Μεσόγειο από τη νατοϊκή διοίκηση. Μετά το «όχι» του στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, το Βερολίνο αποσύρει τα πολεμικά του πλοία από τις νατοϊκές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, η Γερμανία επανέθεσε υπό εθνική διοίκηση δύο φρεγάτες και

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί μυστική διπλωματία ως τακτική πίσω από τις πόρτες των κλειστών διαπραγματεύσεων, όπως συνέβη και στην περίπτωση της πρόσφατης επίσκεψης Παπανδρέου στο Ερζερούμ της Τουρκίας για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ταγίπ Ερντογάν.

του Σταύρου Χριστακόπουλου
ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αποφάσισε να δεσμεύσει την Ελλάδα με τον δανεισμό της τρόικας, ακολούθησε – και συνεχίζει να ακολουθεί – μια τακτική με πολύ σοβαρά προβλήματα δημοκρατικής τάξης, νομιμότητας και συνταγματικότητας: ακόμη δεν έχει φέρει στη Βουλή προς κύρωση τις δανειακές συμβάσεις με το ΔΝΤ και τα κράτη της Ευρωζώνης.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.