03/30/11

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ πριν από λίγο έκτακτη 3ωρη συνάντηση μεταξύ του Κώστα Γιαννίκου και εκπροσώπων των εργαζομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε καλό κλίμα και δόθηκαν από πλευράς του κ. Γιαννίκου διαβεβαιώσεις ότι μέχρι το Πάσχα θα εξοφληθούν όλοι οι εργαζόμενοι.

Από την Ιρλανδία μέχρι το νοτιότερο τμήμα της Πορτογαλίας και τους δρόμους της Αθήνας, οι ψηφοφόροι της «περιφέρειας» της Ευρώπης, όπως διαχωριστικά την αποκαλούν οι οικονομολόγοι, αρχίζουν να διαπιστώνουν την πραγματική αλήθεια, που δεν είναι άλλη από τα χρόνια λιτότητας που τους περιμένουν με περικοπές μισθών, ανεργία και ετοιμόρροπη δημόσια διοίκηση που δεν μπορεί να τους βγάλει από την κρίση.

γράφει ο Γιάννης ΕΛΑΦΡΟΣ
«Οι εταιρείες που έχουν μισθώσει ολυμπιακά ή άλλα δημόσια ακίνητα συνήθως δεν καταβάλλουν ενοίκιο, αλλά αποζημιώνονται κιόλας από το Δημόσιο»
ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ στον τρόπο που διαχειρίστηκαν συγκεκριμένα «φιλέτα» του Δημοσίου οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατά την περίοδο 1999-2010 μάς οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η «αξιοποίηση» της...

ΜΟΝΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ μπορεί να νιώσει κανείς από τις δηλώσεις Δρούτσα στο Καστελόριζο. Αρκεί να τις εννοεί.
Σημαντικές ήταν οι αναφορές του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα από το Καστελόριζο στην εκδήλωση δενδροφύτευσης. Οι δηλώσεις θα παρατεθούν στη συνέχεια, ωστόσο, όσα είχαμε αναφέρει προηγουμένως θα παραμένουν εν ισχύ, μέχρις ότου η Ελλάδα αποδείξει ότι εννοεί όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και δεν ωθήθηκε να τις διατυπώσει συναισθανόμενος την αντίδραση των Ελλήνων πολιτών, από τα... καφενεία, μέχρι τα πανεπιστήμια...

KΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ για την διαχείριση της κρίσης στις 12 Μαρτίου όταν συνέβη η πειρατεία στο ιταλικό σκάφος "Explora" από την τουρκική κορβέτα "Badirma" ανακύπτουν πλέον, μετά την και το σημερινό δεύτερο κατά σειρά "στριπ-τιζ" που έκανε στο υπουργείο Εξωτερικών και τον Δ. Δρούτσα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε έναν υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος θεώρησε επικοινωνιακά σκόπιμο να πάει στο Καστελόριζο για ... δενδροφύτευση θεωρώντας ότι έτσι στέλνει μήνυμα στην Τουρκία. "Ελαφρές" κινήσεις σε "βαριές καταστάσεις", γενικώς...

«Επιστρέφει η ελληνική κρίση», υποστηρίζει σε ρεπορτάζ του ο Γκερντ Χέλερ στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt: «Η Αθήνα πρέπει να διορθώσει προς τα πάνω το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2010. Επιπλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα φορολογικά έσοδα. Έτσι αμφισβητείται πια εάν η Ελλάδα καταφέρει να εκπληρώσει φέτος τους στόχους του μνημονίου. Σε αυτό το πλαίσιο ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε χθες εκ νέου την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.»

ΤΟ ΟΝΟΜΑ της βραχονησίδας δεν είναι τυχαίο. Επίσημα ονομάζεται Ζουράφα, όμως για τους ντόπιους είναι η Λαδοξέρα, λόγω μιας ουσίας που …μυρίζει πετρέλαιο.
Επίσης δεν είναι τυχαία και η θέση της. Έξι μίλια βορειοδυτικά της Σαμοθράκης. Καθορίζει τα όρια μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και κυρίως την ΑΟΖ!

ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ διερεύνηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» που έχουν υποβάλει οι πρώην υπουργοί Γιώργος Αλογοσκούφης και Άκης Τσοχατζόπουλος ζήτησαν τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής από τους ορκωτούς λογιστές που έχουν αναλάβει τη σχετική διαδικασία.

Παντελής Οικονόμου
 βουλευτής ΠΑΣΟΚ
ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ζήτησε από την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παντελής Οικονόμου, προκαλώντας αίσθηση με την προτροπή του.
Ο κ. Οικονόμου σε ομιλία του στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής τάχθηκε κατά της επικαιροποίησης και της αναθεώρησης του μνημονίου, ανέφερε πως η μόνη λύση για την κυβέρνηση είναι να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και να διεκδικήσει να μπει στον μηχανισμό στήριξης το 2012 και όχι το 2013.

ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ για τα δεδομένα του ελληνικού Τύπου ενέργεια φίμωσης προχώρησε εις βάρος της εφημερίδας «ΤΟ ΘΕΜΑ» και της συντακτικής – διευθυντικής της ομάδας πριν από λίγη ώρα ο γνωστός για τη φορολογική και ασφαλιστική του ασυνέπεια σε καιρό οικονομικής κρίσης επιχειρηματίας της Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος.

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ τα εσωκομματικά πυρά εναντίον του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Αυτή τη φορά οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επικρίνουν την απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου να παρασχεθούν εγγυήσεις στις τράπεζες για άλλα 30 δισ. ευρώ.

ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ και απαισιόδοξες προβλέψεις διατύπωσε το βράδυ της Δευτέρας 28-03-2011 στην εκπομπή “Νέοι Φάκελοι” στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός και πρόσφατα παραιτηθείς γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών  Αλέκος Παπαδόπουλος. Εκτίμησε ότι το πραγματικό δημόσιο έλλειμμα βρίσκεται άνω του 13% του ΑΕΠ υπογραμμίζοντας πως δεν γίνονται πραγματικές μεταρρυθμίσεις, αλλά απλές διευθετήσεις. 

"Η καθεστωτική παράγκα θέλει μόνο πειθήνιους διαχειριστές. Κι ως τώρα βρίσκει αρκετούς πρόθυμους μέσα στο πολιτικό προσωπικό. Αυτούς που αισθάνονται ότι ανήκουν σε μια συντεχνία που έχει δικά της συμφέροντα, συχνά αντίθετα από αυτά του έθνους και της πατρίδας, αντίθετα από τα συμφέροντα των πολλών και αδύναμων. Θα θέλανε λοιπόν πολύ κι ο Αντώνης Σαμαράς να είναι άλλος ένας φοβικός υποτακτικός του προθαλάμου τους. Περιορισμένης ευθύνης.

γράφει ο Παναγιώτης Ήφαιστος*
Η «Στρατηγική βάθους» του Νταβούτογλου βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και οι ελιγμοί της Τουρκίας στις Μεσανατολικές κρίσεις είναι αποκαλυπτικοί για την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να καταστεί ηγεμονικός άξονας. Την «επιτήδεια ουδετερότητα», η Άγκυρα καταφέρνει να την καθιστά «επιδέξια ουδετερότητα» με απώτερο σκοπό ένα ακραία ιδιοτελή νέο-Οθωμανικό πρωταγωνιστικό ρόλο.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.