04/01/11

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης σε συνέντευξή του στα «Επίκαιρα» μιλάει για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην χώρα μας την εποχή του μνημονίου, την πορεία της κυβερνητικής πολιτικής, τις ανοχές της κοινωνίας, τα σκάνδαλα, τους εξοπλισμούς, τις επιχειρήσεις στη Λιβύης και τις αλλαγές στο γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ προοιωνίζεται η αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010 η οποία ξεπερνά το 10,6% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα στοιχεία που απέστειλε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία το έλλειμμα του 2010 υπολογίζεται στο 10,6%.

ΤΑ ΞΙΦΗ ΤΟΥΣ τους διασταύρωσαν σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντ. Σαμαράς κατά τη συζήτηση στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» της επίκαιρης ερώτησης του κ. Σαμαρά για την ακρίβεια και την ύφεση στην αγορά.

"Η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έχουν χρεοκοπήσει. Ας το παραδεχθούν". Το οικονομικό περιοδικό Economist επισημαίνει ότι οι τρεις χώρες πρέπει να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των χρεών τους τώρα. Υπογραμμίζει ότι η συνεχής αναβλητικότητα του πυρήνα να καθυστερεί την άμεση επίλυση της κρίσης χρέους στην περιφέρεια επιφυλάσσει μεγαλύτερους κινδύνους

ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΣΤΟΙΧΙΜΑ σε χρεοκοπία της Ελλάδας τον Αύγουστο άνοιξαν ξαφνικά τα «κοράκια» της αγοράς ομολόγων, την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για τις δραματικές αποκλίσεις στην εκτέλεση του μνημονίου, δημιουργώντας έντονη αβεβαιότητα για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου των 110 δις. ευρώ.

Ζημιές ύψους 107,7 εκατ. ευρώ, υπερδιπλάσιες από εκείνες του 2009, κατέγραψαν το 2010 οι πέντε μεγαλύτεροι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι έκδοσης εφημερίδων και περιοδικών, καθώς απώλεσαν περί το ένα πέμπτο των εσόδων τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ στενού «μαρκαρίσματος» στον Γ.Παπανδρέου φαίνεται να επιλέγει ο Αντώνης Σαμαράς, τακτική που εκτιμάται ότι θα διαφανεί στην "Ώρα του Πρωθυπουργού", σήμερα Παρασκευή, όπου θα συζητηθεί επερώτηση του προέδρου της ΝΔ προς τον πρωθυπουργό.

H Τρόϊκα αναβάλλει το ραντεβού της με την Ελλάδα γιατί είμαστε ανέτοιμοι! Το μεσοπρόθεσμο πακέτο δεν είναι ολοκληρωμένο, τα πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ το 2011 δεν έχει αποφασιστεί 100% ποια θα είναι. Ακόμα και το έλλειμμα του 2010 πάει για ακόμα μια αναθεώρηση.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ και απολαυστική ύλη στο CRASH που κυκλοφορεί σήμερα, Παρασκευή 1η Απριλίου. Ο πρωταγωνιστής της επικαιρότητας Θ. Πάγκαλος σε μια συνέντευξη νοκ άουτ μιλάει στο Γιώργο Τράγκα για θέματα που δεν είπε ποτέ στα παράθυρα της TV. Μιλάει και αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το Σημίτη, για τα Ίμια, για τον Οτσαλάν, για τη ζωή του στο Παρίσι. Φυσικά μιλάει και για το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και όσους του επιτίθενται. Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

Ακόμη βαθύτερα στον κάδο των «σκουπιδιών» έριξε την Ελλάδα ένας από τους οίκους αξιολόγησης των απατεώνων κερδοσκόπων. Αδικα διαμαρτύρεται ο πρωθυπουργός ότι «δεν λαμβάνουν υπόψη τους την πρόοδο που έχει γίνει» και προσπαθεί να εκδικηθεί υπενθυμίζοντας ότι οι οίκοι αυτοί «είναι οι ίδιοι που αξιολογούσαν με ΑΑΑ επιχειρήσεις και τράπεζες που είναι τοξικές και υπεύθυνες για την παγκόσμια οικονομική κρίση».

H ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ μεταρρύθμιση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης ολοκληρώθηκε. Κορυφαίοι Γερμανοί οικονομολόγοι θεωρούν ωστόσο ότι οι αποφάσεις της εαρινής Συνόδου δεν αρκούν για να ηρεμήσουν τις χρηματαγορές

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.