04/08/11

ΟΛΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ στο κορμί μας και την ψυχή μας να μας πυροβολούν εδώ και ενάμιση χρόνο, συνεχώς και εξ επαφής! Είναι μια πρωτόγνωρη άσχημη εμπειρία, που έχει ανατρέψει άρδην τη ζωή μας.
Αναρωτιόμαστε αν θα ‘χουμε δουλειά, αν θα πληρωθούμε, αν θα πάρουμε τη σύνταξη, αν θα έχουμε ασφάλιση, αν το σχολείο της περιοχής μας θα

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν ήρθε τυχαία.
Από καιρό γκρινιάζουν, και με το δίκιο τους, μια και συνήθως καλούνται και επικυρώνουν, εκ των υστέρων, με την ψήφο τους τις προειλημμένες αποφάσεις του κ. Παπακωνσταντίνου. Έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα 17 φορολογικά νομοσχέδια. Μέχρι πότε θα απολογούνται;

Οι βουλευτές, επειδή δεν είναι κλεισμένοι σε υπουργικά γραφεία, πιάνουν κλίμα από την κοινωνία.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ τα ΜΜΕ. Από χτες μέχρι και την Κυριακή. Απεργία για όλους όμως ;;; Η διεύθυνση προσωπικού του άλτερ έχει μάλλον αντίθετη γνώμη!
Σήμερα αποφάσισαν να αρχίσουν τα τηλεφωνήματα στους εργαζόμενους που έχουν δηλώσει ότι θέλουν κάποιο ποσό για να προμηθευτούν καύσιμα για την μεταφορά τους στο κανάλι (έχουν ξεμείνει αρκετοί αφού είναι απλήρωτοι 3 ολόκληρους μήνες).

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ...

Από τους περίπου 5.000 δημοσιογράφους που είναι μέλη της Ένωσης Συντακτών και από τους περίπου 10.000 που είναι δημοσιογράφοι αλλά ΔΕΝ είναι μέλη της Ένωσης Συντακτών, περίπου 500 άτομα μαζεύτηκαν σήμερα έξω από το κτίριο της...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Κουντουριώτη 1
Λαύριο – 19500
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου: Σταματίνα Κωστάκου
Κερατέα, 7.4.2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

«Σήμερα βάζω εγώ μια σπίθα και περιμένω να ακολουθήσουν και άλλες…»
Μίκης Θεοδωράκης. 

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην Deutsche Welle ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν μίλησε για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, τα μαθήματα που προκύπτουν από αυτή και όσα μένουν ακόμα να γίνουν.
Όταν την επόμενη Παρασκευή θα ξεκινά η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον με υπουργούς Οικονομικών και κεντρικούς τραπεζίτες από 180 χώρες

Ο επικεφαλής του Συνδέσμου Γερμανικών
 Τραπεζών Μίχαελ Κέμερ
Η ΕΝΤΑΞΗ της Πορτογαλίας στον μηχανισμό στήριξης θα ηρεμήσει τις αγορές, πιστεύει ο επικεφαλής του Συνδέσμου Γερμανικών Τραπεζών Μίχαελ Κέμερ. Αναμένει ωστόσο προβλήματα στην αποπληρωμή των πιστώσεων.
Η χθεσινή και προχθεσινή ημέρα έφεραν σημαντικές εξελίξεις στο χώρο της ευρωζώνης. Την Τετάρτη η Πορτογαλία ζήτησε την ένταξή της στο μηχανισμό στήριξης και την Πέμπτη η ΕΚΤ προχώρησε σε αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 0.25%.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΑΣΗ παίρνει το θέμα με την πώληση Ελληνικών νησιών στο διαδίκτυο, θέμα που αποκάλυψε και έφερε στην Βουλή ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.ΟΣ. Γιώργος Ανατολάκης. Συγκεκριμένα η καναδέζικη ιστοσελίδα "Private Islands Online", δημοπρατεί 12 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος.

To βιντεο είναι απο την υποδοχή του Πάγκαλου στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, στα εγκαίνια που έγιναν χτες 7-4-2011. Παρά το σχετικα μεγάλο όγκο υποστηρικτών της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ που είχαν προσέλθει για να "πανηγυρίσουν" τη μεταφορα του Κέντρου Υγείας του Γεν.Νοσοκομείου "ΘΡΙΑΣΙΟ" σε νέα κτίρια ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου, έπεσε το σχετικό γιουχάισμα.

Ο Σημίτης, με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, χρεοκόπησε την Ελλάδα... το ομολόγησε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
 Ποιοι ψήφισαν τον νόμο για την ατιμωρησία των βουλευτών... και γιατί οι υπολογιστές της βουλής δεν εμφανίζουν τα πρακτικά με τα ονόματα; (εδώ ειρωνεύεται για ιό που πιθανόν να κτύπησε το σύστημα) 


του Χρήστου Γιανναρά
NΑ ΕΡΘΟΥΝ σε συνεννόηση οι διάσπαρτες σε όλα τα κόμματα πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν με τον τρίπτυχο στόχο: εξορθολογισμός, εξευρωπαϊσμός, εκσυγχρονισμός του ελλαδικού κράτους. Nα προκύψει από τη συνεννόηση μια μελετημένη συνολική πρόταση για την ανασυγκρότηση της χώρας. Kαι να τεθεί η πρόταση σε δημοψήφισμα για έγκριση από τον λαό.

γράφει ο Γιώργος Αργυρόπουλος* 
Η ΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ συγκυρία δημιουργεί συγκεκριμένα αντανακλαστικά σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και δη της νεολαίας. Τα ψυχικά αυτά ερεθίσματα χρησιμοποιούνται και αναπαράγονται από την κρεατομηχανή των τηλεοπτικών μίντια. Μεταδίδουν μια εικόνα η οποία λειτουργώντας σε μαζικό επίπεδο δίνει την εντύπωση μιας παγιωμένης και εναρμονισμένης πρακτικής μην αφήνοντας περιθώρια για αμφισβητήσεις.

ΣΤΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ για τα 7 χρόνια κυκλοφορίας του, το Hellenic NEXUS φιλοξενεί μια μεγάλη αποκλειστική συνέντευξη του Mίκη Θεοδωράκη. Ένας άνθρωπος-σύμβολο για τον Eλληνισμό, ο οποίος έρχεται σήμερα να αποτελέσει το σύμβολο της σύγχρονης Aντίστασης, αναλύει, νοσταλγεί, οραματίζεται και σοκάρει...«Eίμαι Έλληνας με τη βούλα, με αποδείξεις. Kι αυτό με βασανίζει, με θυμώνει. Mε ξεσηκώνει και με επιστρατεύει... Tο ίδιο υπήρξα –και είμαι– αγωνιστής με τη βούλα. Kι αυτό μου δίνει θάρρος, αισιοδοξία, πεποίθηση, πίστη, και με κάνει να ξεχνώ τα χρόνια που με βαραίνουν. Kαι ξαναπαίρνω την ανηφόρα...»

Ένα 2ο Μνημόνιο με επιπλέον δάνεια ύψους 90 δις ευρώ αλλά και επιπλέον μέτρα φέρεται να απέρριψε η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σε αποκλειστικότητα το XrimaNews.gr. Οι πληροφορίες υπάρχουν για περισσότερο από ένα 24ωρο αλλά το XrimaNews.gr προσπαθούσε να τις διασταυρώσει λόγω της σημαντικότητας του θέματος.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το σύνολο του πακέτου των μέτρων ύψους 22 δις. € για τη μείωση του ελλείμματος την τετραετία 2012 – 2015, καθώς και τα πρόσθετα μέτρα ύψους 4,2 δις για το 2011, είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοσθούν αποτελεσματικά χωρίς διαφοροποιήσεις σ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου. Δεν το αντέχει κυρίως η αγορά, αλλά και η κοινωνία.

Αν δεν υπήρχε η απεργία των ΜΜΕ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα αποτελούσε ήδη παρελθόν για την Κυβέρνηση. Ίσως μάλιστα να είχαμε οδηγηθεί και σε οριακές εξελίξεις, με την ίδια την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να αποτελεί… παρελθόν για τη χώρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα είναι αυτός που θα ζητήσει την παύση του αιρετού Περιφεριάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη μετά την τελεσίδικη καταδίκη του από το Εφετείο, για την υπόθεση μείωσης προστίμου σε πρατηριούχο. Ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς συνομίλησε ήδη τηλεφωνικά μαζί του χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

ΣΕ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ και σε μεγάλη ένταση διεξήχθη η συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον τζόγο. Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με προεξάρχοντες τη Βάσω Παπανδρέου και τον Κώστα Γείτωνα ζήτησαν από τον Γ. Παπακωνσνταντίνου να πάρει πίσω το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση της αγοράς παιγχνίων.
 Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι τον έλεγχο πρέπει να τον έχει ο ΟΠΑΠ και τάσσονται κατά της πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού σε ιδιώτη.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΙΘΑΝΟ θεωρείται πλέον το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο, σενάριο το οποίο διακινείται κυρίως από την πλευρά της συμπολίτευσης, χωρίς να είναι αναγκαστικά αρνητική και η Ν.Δ. Κάλπες που είναι βέβαιο ότι θα συνοδευτούν από το "πικρό ποτήριον" της αναδιάρθρωσης ή ελεγχόμενης πτώχευσης ή "ανασχεδιασμού του χρέους" όπως το βάπτισε ο Τ.Σόρος.

«Η προσφυγή της Πορτογαλίας τροφοδοτεί το φόβο για αντιδράσεις ντόμινο», γράφει στην ιστοσελίδα της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt του Ντίσελντορφ, η οποία σημειώνει:
«Και όμως οι ανησυχίες για αντιδράσεις ντόμινο δεν έχουν κοπάσει. Στα επιτόκια κρίνεται και η μοίρα της Ελλάδας, δήλωσε ο Γερμανός οικονομολόγος Γκούσταβ Χορν, και προειδοποίησε ότι μετά την διάσωση της Πορτογαλίας πρέπει η ΕΕ να βοηθήσει και την Ελλάδα». 

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ χτες στη Βουλή μεταξύ βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου δεν έχουν προηγούμενο. Η ένταση και το πολιτικό διακύβευμα αποτυπώνεται τη φράση που είπε ο βουλευτής Δημήτρης Λυντζέρης μετά το τέλος της συνεδρίασηςκαι δημοσίευσε το newpost.gr: “Αν είχαμε σήμερα δελτία ειδήσεων, θα είχε πέσει η κυβέρνηση”.