04/11/11

ΤΗΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ότι η ανεργία θα φτάσει στο 20% με 22% το 2012 κάνοντας λόγο για 1.2 εκατομμύρια ανέργους έκανε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ κ. Σάββας Ρομπόλης από το βήμα της βουλής.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ κυβέρνηση εξαπέλυσε το μεσημέρι από τα Χανιά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το μεσημέρι σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και σωματείων.
«Τα περιθώρια στενεύουν και οφείλουμε έστω και στο πέντε, να αλλάξουμε ρότα. Βυθιζόμαστε στην κρίση του χρέους, σε αυτό το φαύλο κύκλο λιτότητας, ύφεσης, ανεργίας και χρέους», ....

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που θέτουν οι πολίτες δεν είναι πότε θα βγούμε από την πολύπλευρη κρίση από την οποία μαστίζεται ο τόπος, αλλά αν θα βγούμε ποτέ.
Λέμε πολύπλευρη κρίση, διότι δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι ηθική και γενικά κρίση αρχών και αξιών που μας οδήγησε εδώ.

ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ που η ελληνική κυβέρνηση προχωρεί στην νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού τζόγου που παρά την απαγόρευσή του πριν από 8 χρόνια, εξακολούθησε να ανθεί, η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει περιορισμούς των 10.000 λεσχών ηλεκτρονικού τζόγου που λειτουργούν στη Γερμανία και τη λήψη αυστηρότερων μέτρων λειτουργίας τους.

ΤΕΛΟΣ στα ευνοϊκά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για τους δημοσίους υπαλλήλους βάζει το υπουργείο Οικονομικών, µε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Όπως επισημαίνεται, οι ευνοϊκοί όροι χορήγησης δανείων θα συνεχίζουν να ισχύουν για αιτήσεις που υποβάλλονται ή εγκρίνονται μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου.

Εργοστάσιο ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη
ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ να βρεθούν μικρά ή μεγαλύτερα ποσοστά του Μετοχικού Κεφαλαίου της σε τουρκικά χέρια αντιμετωπίζει η μία από τις δυο εναπομείνασες ελληνόκτητες καπνοβιομηχανίες της χώρας, η ΣΕΚΑΠ της Ξάνθης!
Ο φόβος αυτός εκφράζεται από πολλούς στη Θράκη, ενόψει της προσεχούς αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας έως και 25 εκατομμύρια ευρώ μετά την απόφαση

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών, όσο και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφορικά με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, όπου ευθέως αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε θαλάσσιες ζώνες τις οποίες έχει δικαίωμα να τις ελέγχει βάσει του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.

“Τελειωμένος” πρέπει να θεωρείται ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Το…”πουλέν” της κυβέρνησης που με τις τεχνοκρατικές του περγαμηνές θα οδηγούσε την ελληνική οικονομία στο δρόμο του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης, φαίνεται πως μετράει μέρες.

του Κώστα Χαρδαβέλλα
Αυτοί που… θα μας σώσουν, αυτοί και θα μοιραστούν τα ματωμένα ιμάτια της Ελλάδας.
Η έρευνα του newsbomb.gr στα άδυτα των αδύτων του υπουργείου Εξωτερικών και του Μεγάρου Μαξίμου αποκαλύπτει σήμερα συγκλονιστικά ντοκουμέντα:....

ΑΤΙΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ μεταξύ της ΕΚΤ και κάποιων υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους βλέπει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Ένα μέρος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης φέρεται να έχει εκφράσει τις αμφιβολίες του για τις δυνατότητες της Ελλάδας να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της και να επιστρέψει στις αγορές το 2012.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.