04/16/11

Υποθέτω ότι θα είπε κάποιος στον κ. Παπανδρέου ότι στη χθεσινή του εμφάνιση του είχαν επενδύσει πολλοί, πολλά.

Θετικά και αρνητικά
Οι πρώτοι περίμεναν ότι, επιτέλους, ο κ. Παπανδρέου θα αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και θα ανακοινώσει κάποιο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Οτέλο Σαράιβα ντε Καρβάλιο
Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ είναι μία χώρα, που σήμερα αντιμετωπίζει πάνω κάτω τα ίδια προβλήματα με την χώρα μας. Μία χώρα που έχει πέσει στα νύχια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μία χώρα που αισθάνεται το φάσμα της ανεργίας να καλύπτει τον ουρανό της. Είναι επίσης μία χώρα, η οποία πέρασε από μία δικτατορία, στην "δημοκρατία", δίχως βέβαια μια εθνική τραγωδία όπως στην περίπτωση της χώρας μας.

Add caption
Η Κύπρος αντιμετωπίζει την απειλή να βρεθεί στη δίνη της ελληνικής κρίσης εκτιμά η έγκυρη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, τονίζοντας ότι για την Κύπρο «τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η εξάρτηση των τραπεζών της από την ελληνική αγορά και τα υψηλά της αποθέματα σε ελληνικά κρατικά ομόλογα».


Ο ΕΛΙΓΜΟΣ του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος επέλεξε να μην ανακοινώσει στην ουσία κανένα συγκεκριμένο μέτρο, κατά την πολυδιαφημισμένη διαδικασία της 15ης Απριλίου, έχει προβληματίσει το εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, για τους πραγματικούς πολιτικούς σχεδιασμούς του στο άμεσο μέλλον.

Οι 20 ισχυρότερες χώρες του κόσμου, μέσω των οικονομικών τους ταγών (υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των G20), συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια … λίστα (!) με τις χώρες τις οποίες θα παρακολουθούν (!!!) στενά, καθώς θεωρούνται επίφοβες για την παγκόσμια οικονομική ισορροπία.

Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ του χρέους θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα απελευθερώσει δυνάμεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι καλά προετοιμασμένη κίνηση, υποστήριξε ο Κώστας Σημίτης, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής». Ο Κ. Σημίτης υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι η αναδιάρθρωση δεν είναι πανάκεια και σημειώνει ότι είναι αναγκαία η δημοσιονομική προσαρμογή στους κανόνες της Ευρωζώνης και η τήρηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει, όπως είναι το Μνημόνιο.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΚΠΟΝΕΙ σχέδια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, γράφουν σήμερα οι Financial Times. Αντίθετή είναι ωστόσο η ΕΚΤ, η οποία φοβάται νέα κρίση σε περίπτωση που οι ευρωπαϊκές τράπεζες πληρώσουν τα σπασμένα.

ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ είναι πλέον «εθνική συνεννόηση ή εκλογές» αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News». Παράλληλα τονίζει την ανάγκη να αξιοποιηθούν και να στρατευτούν όλες ανεξαιρέτως οι ικανές δυνάμεις του κόμματος, της πολιτικής και της κοινωνίας. ή εκλογές.

ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  να προχώρησε σε ανακοινώσεις για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με στόχο την εξεύρεση 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, δεν προχώρησε όμως σε εξειδίκευση των μέτρων που πρέπει να αποφέρουν 26 δις. ευρώ από το 2011 μέχρι και το 2015.

ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ τέθηκε από τις τράπεζες το σχέδιο συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού του ALTER και την παροχή χρηματοδοτικών διευκολύνσεων που έλαβε η εισηγμένη από την Argo Capital Management.
Ως εκ τούτου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, καθίσταται αμφίβολο αν θα τύχει της έγκρισης του συνόλου των τραπεζών.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.