04/19/11

ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ σε έσοδα που μπορούν να φτάσουν έως και τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, η κυβέρνηση μελετά την άμεση τακτοποίηση περίπου 1,2 εκατομμυρίων αυθαίρετων κτισμάτων που υπάρχουν στη χώρα.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα αυθαίρετα κτίσματα θα εξαιρεθούν της κατεδάφισης έναντι ενός ποσού που θα καταβάλλεται από τον ιδιοκτήτη τους.

Για λίγες ημέρες πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παραμείνει στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης, μετά από την αδιαθεσία που ένιωσε χθες Μ. Δευτέρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κύκλος εξετάσεων που έχει προγραμματιστεί.

Με ένα γενικόλογο, πλαδαρό και διόλου πειστικό απολογισμό ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να εμφανίσει την Ελλάδα του μνημονίου ως το επίκεντρο μιας κοσμογονίας μεταρρυθμίσεων. Κατά την παρουσίαση του περιβόητου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2012- 2015, με τη live ομιλία του σε εθνικό δίκτυο, σε πείσμα των ρεκόρ που κατέγραφαν τα spreads και των καταιγιστικών σεναρίων για το αναπόφευκτο της αναδιάρθρωσης ..

ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΡΚΩΣ επιδεινούμενο Μνημόνιο να πλησιάζει τα πρώτα του γενέθλια σ΄ ένα τοπίο προϊούσας κοινωνικής ερήμωσης, με την επίσημη ανεργία να ξεπερνάει για πρώτη φορά την κόκκινη γραμμή του 15%, με τη οικονομική και άλλη βία στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων αφόρητη, με το μέλλον κλειστό στην ελπίδα ταυτόχρονα για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και πριν απ’ όλα για τους νέους ανθρώπους, η κυβέρνηση επεκτείνει μια μερική ....

του Σταύρου Λυγερού
EΠΙΣΗΜΩΣ, ουδέν νεότερο υπάρχει από το μέτωπο των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων. Πυκνώνουν, ωστόσο, οι ενδείξεις ότι έχουν φτάσει σε κρίσιμο σημείο, εάν δεν έχουν ήδη προκύψει συγκλίσεις σε συγκεκριμένες φόρμουλες. Δεν είναι μόνο οι αλλεπάλληλες σχετικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων· είναι και ορισμένα γεγονότα που ωθούν σ’ αυτό το συμπέρασμα.

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ διαψεύσεις από την Αθήνα, τις μεγάλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την ΕΚΤ, η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους όχι απλώς είναι υπαρκτή, αλλά έχει προχωρήσει και σε νούμερα. Βοηθάει σε αυτό το ότι περίπου το 40% του ελληνικού χρεους ανήκει σε δύο πηγές δανειοδότησης από τις οποίες η μία, ας πούμε ελέγχεται (τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και οι ελληνικές τράπεζες) και η άλλη είναι σχετικά φιλική (ΕΚΤ).

Παρά τις διαψεύσεις η Ελλάδα, το ΔΝΤ και η ευρωζώνη ετοιμάζονται παρασκηνιακά για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Die Welt. «Ήταν από την αρχή σαφές ότι θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση», ανέφερε στην εφημερίδα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Η «ήττα» φέρνει γκρίνια και το κακό κλίμα μεταξύ υπουργών έχει αποκρυσταλωθεί για τα καλά στην κυβέρνηση. Οι αποκλίσεις από τους στόχους του μνημονίου, οι οποίες φέρνουν πιο κοντά τις συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του δημοσιου χρέους έχουν στρέψει πολλούς υπουργούς σε κατ’ ιδίας συνομιλίες να μιλούν για «επιτακτική ανάγκη να φύγει ο Παπακωνσταντίνου».

Σκληρή κριτική κάνουν στην Μέρκελ Γερμανοί οικονομολόγοι, ανάμεσα τους και ο επικεφαλής οικονομολόγος της γερμανικής έκδοσης Financial Times, που υποστηρίζουν πως οι εμμονές της΄Αγκελα Μέρκελ διόγκωσαν τα προβλήματα στις χρεωμένες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Μια «φούσκα» έτοιμη να σκάσει είναι πλέον ολόκληρος ο χώρος των media (κυρίως τηλεοπτικοί σταθμοί και έντυπα) από την αρπακτική και βουλιμική συμπεριφορά των διαφημιστικών εταιρειών που εκβιάζουν, επιβάλουν όρους και αρπάζουν πια όσα και ό,τι θέλουν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ), προκειμένου να τους «πετάξουν» μερικά ψίχουλα διαφήμισης.

του Χρήστου Κώνστα
Μ’ ένα χαχανητό υποδέχθηκε το πολυπληθές ακροατήριο στην Ουάσιγκτον, την διαπίστωση του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινικ Στρος Καν ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης όπου οι πλούσιοι δεν έχουν μάθει να πληρώνουν φόρους: «Οι πιο πλούσιοι στην Ελλάδα συνεχίζουν να μην πληρώνουν τους φόρους που θα πλήρωναν σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα».

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.