04/21/11

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ εάν υπήρξε πρόθεση ή ήταν «τυχαίο» το γεγονός ότι η κυκλοφορία του πρώτου “αισθησιακού» (αλλού θα to έλεγαν…πορνό) DVD της κ Τζούλιας είχε συμπέσει χρονικά με τις πρώτες «οδυνηρές» παρεμβάσεις της τρόικα στην ελληνική οικονομία που μείωσαν δραματικά τις συντάξεις και μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων!

Για «άγρια αντιλαϊκά μέτρα» και για «πλήρη απουσία πολιτικής βούλησης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» μιλά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού…Στην ανακοίνωσή του το Σύριζα αναφέρει λεπτομερώς τα εξής:

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ των οικονομολόγων του Reuters η οποία διεξήχθη αυτήν την εβδομάδα κατέδειξε ότι 46 από 55 οικονομολόγους εκτιμούν πως ότι η Ελλάδα "θα πρέπει" να αναδιαρθρώσει το χρέος της.
Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της μέσα στα δύο επόμενα χρόνια, υποστηρίζει η πλειοψηφία των οικονομολόγων στους οποίους υπέβαλε σχετικό ερωτηματολόγιο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters--παρά τις διαψεύσεις από την Αθήνα και τις εκκλήσεις να μην το πράξει εκ μέρους όσων ασκούν πολιτική στην ευρωζώνη.

του Δημήτρη Αλευρομάγειρου
Σήμερα 44 χρόνια μετά, ο τίτλος αυτού του μηνύματος τα λέει όλα.
Ξεκάθαρα πλέον σήμερα μπορούμε να πούμε ότι:

1. Η Κοινοβουλευτική [βασιλευομένη τότε] Δημοκρατία μας παρέπαιε ήδη σοβαρά από τον Ιούλιο του 1965.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ η πήγη απ΄όπου απεστάλη το επίμαχο e-mail που διέσπειρε την φήμη περί επικείεμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Εντοπίστηκε στο Λονδίνο από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Του Κώστα Ροδινού
Κυβερνητικό χάος, ατέλειωτη φημολογία και σενάρια διαφυγής
ΒΟΗΟΥΣΗΣ και της -προηγηθείσας- απεργίας των ΜΜΕ, η κυβερνητική προπαγάνδα έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου παραφιλολογία! Αναδιάρθρωση, ανασχηματισμός, αντικατάσταση του Παπακωνσταντίνου, πρόωρες εκλογές. Όλα αυτά συζητούνται τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα έντονα. Σενάρια επί σεναρίων και υποθέσεις επί υποθέσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ. Χριστόφιας δήλωσε ότι Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε επαφή και πλήρη συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση πιθανών απειλών ή επεμβάσεων της Τουρκίας, στο χώρο της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) που βρίσκεται μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ για την περαίωση περίπου 1,2 εκατ. αυθαιρέτων έρχεται μετά το Πάσχα, με το υπουργείο Οικονομικών να τονίζει ότι «τα πρόστιμα δεν θα πρέπει να είναι εξοντωτικά».

Στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει στα δημόσια ταμεία έσοδα μεταξύ 1,5 και 2 δισ. ευρώ.

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Γιώργος Αυτιάς με άρθρο του στο περιοδικό «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί, θέτει έξι σημαντικά ερωτήματα, που οι απαντήσεις τους είναι οι αλήθειες που κρύβει η κυβέρνηση.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ  γλωσσικών μειονοτήτων προχωρά έμμεσα η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σε ερώτηση που πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Με ποιο ακριβώς σκεπτικό, ο κ Πρωθυπουργός εξήγγειλε στη Θράκη μας ότι οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, θα γίνονται στην τουρκική γλώσσα;».

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ στις αυστραλιανές αρχές να επιτραπεί η μαζική μετανάστευση από την Ελλάδα στην Αυστραλία απευθύνει η ηγεσία της ομογένειας στην αυτραλιανή κυβέρνηση λόγω της επικείμενης πτώχευσης της χώρας! Συνάντηση με τον ομοσπονδιακό υπουργό Μετανάστευσης Κρις Μπόουεν πρόκειται να έχει αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας για το θέμα μετανάστευσης Ελλήνων πολιτών στην Αυστραλία.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.