04/25/11

Μαρία Ρεπούση
Το ΑΝΤΙΚΡΥ αναδημοσιεύει πλήρες και ασχολίαστο το άρθρο της κας Ρεπούση, από το περιοδικό ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, τα σχόλια δικά σας... 

Άλλη μια φορά, την Παρασκευή, 25η Μαρτίου, τα σχολεία μας γιόρτασαν την επέτειο της ελληνικής επανάστασης του 1821. Η αίθουσα εκδηλώσεων στολίστηκε με τη γαλανόλευκη και τις γνωστές από τα παιδικά μας χρόνια αφίσες, η σκηνή ετοιμάστηκε για τις απαγγελίες των παιδιών και τα θεατρικά δρώμενα

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Ουδείς δικαιούται να απαιτήσει από τον Σπύρο Βούγια να συμφωνήσει με τον Κώστα Σημίτη επειδή ο τελευταίος κάποτε τον έκανε υφυπουργό. Όλοι, όμως, οφείλουμε να του θυμίσουμε ότι το ύφος είναι ο άνθρωπος και ότι ο τρόπος με τον οποίον έκφρασε την διαφωνία του τον χαρακτηρίζει. Φοβάμαι, μάλιστα, ότι θα τον καταδιώκει από εδώ και εμπρός.

Ο πρώην πρωθυπουργός τάραξε τα εσωκομματικά νερά με τις απόψεις του για το ελληνικό χρέος. Ορισμένοι υπουργοί και βουλευτές, οι οποίοι ενστερνίζονται γενικότερα τις απόψεις του, του καταλογίζουν προσωπικά κίνητρα και παλαιές πικρίες. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Σημίτης πλησίασε ένα παραδοσιακά δύσπιστο απέναντι στον ίδιο εσωκομματικό ακροατήριο, το οποίο ανησυχεί για την πορεία της χώρας και αναζητεί απαντήσεις.

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Ψαλίδι σε επιδοτήσεις στεγαστικών, κοινωνικό τουρισμό, επιδόματα.
Σε «κούρεμα» των κοινωνικών παροχών για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα θα προχωρήσει η κυβέρνηση με την εφαρμογή σειράς μέτρων που «κρύβονται» πίσω από τους αριθμούς του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας.

«Ίσως ναι», λέμε για τον ατελή ή λάθος χάρτη με τον οποίο η ευρωζώνη διαχειρίζεται την κρίση χρέους της Ελλάδας και των άλλων περιφερειακών χωρών. Επί δέκα χρόνια στέλναμε μια νότα κινδύνου κόντρα στη μέθη και την ευφορία του φθηνού χρήματος, αλλά τώρα, αντίθετα, προέχει να αντιμετωπίσουμε την κουλτούρα του φόβου και την ψυχολογία της ερήμου.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.