04/26/11

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ των στοιχείων της Eurostat για την ανοδική αναθέωρηση του ελλείμματος του 2010 στο 10,5% του ΑΕΠ κόντρα ξέσπασε για την οικονομία μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η Πορτογαλία είναι βυθισμένη στο χρέος της. Και τα μηνύματα που εξέπεμψε τις μέρες του Πάσχα η Αθήνα μέσω ποικίλων δημοσιευμάτων έκαναν λόγο για σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε ήπια αναδιάρθρωση.

Η Πορτογαλία είναι βυθισμένη στο χρέος της περισσότερα από ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί. Από 8,6% που είχε αρχικά ανακοινωθεί, έγινε διόρθωση προς τα πάνω, στο 9,1 %.

H ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ του Alter φέρνει στα χέρια της κυβέρνησης ένα ανέλπιστο δώρο: τη συχνότητα του καναλιού.
Καθώς το κανάλι βυθίζεται όλο και περισσότερο στην ανυπαρξία:
1) Μετά την οπισθοχώρηση των τραπεζών.
2) Μετά την ουσιαστική απόσυρση του ενδιαφέροντος από την εταιρεία επενδύσεων Argo.
3) Μετά την αδυναμία των βασικών μετόχων του να στηρίξουν οικονομικά το κανάλι,

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ πήρε η τηλεθέαση στο Διαδίκτυο του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ «Χρεοκρατία» που αναφέρεται στην κρίση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Δημιούργημα δύο νέων σε ηλικία δημοσιογράφων, του Αρη Χατζηστεφάνου και της Κατερίνας Κιτίδη, και χρηματοδοτημένο εξ ολοκλήρου με προσφορές σωματείων και εκατοντάδων μεμονωμένων ατόμων, το ντοκιμαντέρ αυτό συνάντησε απίστευτης έκτασης αποδοχή: μέσα σε μόλις δέκα μέρες από την έναρξη της προβολής του, πάνω από μισό εκατομμύριο (!) άνθρωποι έσπευσαν να το δουν στο Διαδίκτυο, όπου μέχρι στιγμής είναι και ο μοναδικός τρόπος που μπορεί κανείς να το δει.

Το spread των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε σήμερα (Τρίτη 26/4), μετά την ανακοίνωση του ελλείμματος του 2010, αλλά και ενώ συνεχίζεται η φημολογία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Το spread των 10ετών τίτλων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών αυξήθηκε σήμερα στις 1.205 μονάδες βάσης (12,05 ποσοστιαίες μονάδες) από τις 1.183 μονάδες βάσης στο κλείσιμο της αγοράς τη Μεγάλη Πέμπτη.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.