04/29/11

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ «εμφύλιος» στον χώρο της αριστεράς έχει ξεκινήσει με αφορμή τις συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, με την ηγεσία του ΚΚΕ να βάζει μια κόκκινη γραμμή, θεωρώντας ότι μόνη λύση είναι η αφαίρεση της ιδιοκτησίας από τους καπιταλιστές.

ΥΠΑΡΧΕΙ ο θρύλος του καλού και σοφού ηγεμόνα, που μοναδική του έγνοια ήταν να κάνει τους υπηκόους του ευτυχισμένους.

Ο χαλίφης της Βαγδάτης (στις Χίλιες και μία Νύχτες) φορούσε ταπεινά ρούχα και κατέβαινε στην αγορά, για να ακούσει τι λένε γι' αυτόν οι απλοί άνθρωποι του λαού. Ακουγε τα παράπονά τους, έβλεπε με τα ίδια του τα μάτια πώς ζουν. Δηλαδή δεν είχε εμπιστοσύνη στους συμβούλους του και ήθελε να καταλάβει την πραγματικότητα όπως ήταν. Το ίδιο έκανε και ο Ερρίκος ο 5ος του Σέξπιρ.

Από την ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ *
Η γλώσσα των αριθμών είναι απλή και σαφής. Γι' αυτό τις περισσότερες φορές σπάει κόκαλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση σπάει όλες τις προβλέψεις κυβέρνησης και τρόικας, ΔΝΤ και Ε.Ε. για το έλλειμμα που παρουσίασε ο προϋπολογισμός το 2010.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης τόνισε ότι το Κυπριακό πρέπει να επανατοποθετηθεί στα διεθνή, περιφερειακά και εθνικά βήματα ως θέμα εισβολής, εθνοκάθαρσης, κατοχής, εποικισμού, καταπάτησης της ανεξαρτησίας μιας χώρας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι γερμανικές εφημερίδες αναφέρονται σήμερα στα ρεκόρ των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, ενώ σχολιάζονται οι επιπτώσεις ενδεχομένης καθυστέρησης της αναδιάρθρωσης.

«Σε ανοδική πορεία οι αποδόσεις ομολόγων στην ευρωπαϊκή περιφέρεια», «Σε ύψη-ρεκόρ οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων» με αυτούς και άλλους πανομοιότυπους τίτλους

της Άννας Παναγιωταρέα
ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θεωρεί ως το πιο σημαντικό θέμα της ημέρας έναν «επικείμενο» ανασχηματισμό, προκειμένου να τον… διαψεύσει, είναι απόδειξη ότι έχει χάσει το μέτρο των πραγμάτων. Γιατί μόνον ένας άνθρωπος που δεν θα είχε καμία σχέση με την πολιτική θα πίστευε ότι παραμονή της εφόδου της ηγεσίας της Τρόικας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός θα αναδομούσε το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα.

ΕΝΑΣ ΔΙΕΘΝΗΣ σχολιαστής έγραψε για την Ελλάδα ότι αν υπήρχε βραβείο για τον πιο αργόσυρτο... αργό θάνατο θα το είχε κερδίσει. Και προέτρεψε τους Ευρωπαίους να αφήσουν την Ελλάδα να πεθάνει, για να τελειώσει επιτέλους αυτό το μαρτύριο. Όμως, η ΕΚΤ δεν θα επιτρέψει ούτε «κούρεμα» πιστωτών, ούτε ακόμη και μια απλή επιμήκυνση χρονικής διάρκειας του χρέους, όσο υπάρχει στα θεμέλια του ευρωπαϊκού νομισματικού συστήματος το εύφλεκτο υλικό των CDS.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ έχει τιναχτεί το Μάαστριχτ στις προβλέψεις του για το ανώτατο επιτρεπτό όριο του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος του προϋπολογισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη τόσο στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ όσο και στα 17 κράτη που συναπαρτίζουν την Ευρωζώνη. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα από τα αναλυτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε προχθές η Γιούροστατ, η Στατιστική Υπηρεσία της ΕΕ.

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.